Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z głośnikami
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
_Cartman
Witam!

mam głośniki 5.1 i karte zintegrowana 6-cio kanalowa. nie dzialaja one jednak po podpieciu, choc sa one dpbrze podpiete. dzialaja tylko dwie satelity i subwoofer. Co może być przyczyną takich cudów? Macie jakies propozycje? Głośniki to Creative Inspire p5800.

Cartman.
GrayHat
nie wiem jak jest z zintegrowana karta graficzna ale u mnie na sound blaster 24bit! w Sound Mixer klikasz EAX Advanced HD i zakladke CMSS 3D i tu to aktywujesz... w zintegrowanych powinno byc podobnie...

poprostu dzwiek ktory odtwarzasz jest stereo i standardowo dziala na 2 glosnikach... odpal jakas nowsza gre i beda dzialac wszystkie

pozdro :]
ps witem po przerwie wszystkich winksmiley.jpg
hwao
Sciagni winampa najwnoszego i kmin dopuki nie bedzie slychac na wszytkich smile.gif (obsluguje 5.1).

Musisz albo przestawci z ze uzywasz 5.1 nie stereo smile.gif
cadavre
W Winampie we wtyczce DirectSound zaznacz "Allow Hardware cośtam". Restart Winampa i powinno iść na 5.1. U mnie idzie. Tak samo w grach. Szukaj opcji "Hardware Sound" czy podobnych. Jest tak np. w Battlefield1942.

EDIT: Winamp - Ctrl+P (Options -> Preferences), Plug-ins, Output, DirectSound Config, Allow Hardware Acceleration.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.