Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warningi - w kulki sobie lecicie ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
No przepraszam, ale to php.pl (jak zawsze czytam szanujaca sie, uznajaca podstawowe wartosci moralne "instytucja"), czy tez zakrawająca sie na kumone ? a narazie w fazie polskiego ZUS'u, urzednik sie pomyli to nic, ja sie pomyle to mnie moze pazbawic wszystkiego, i za kratki wpakowac (sprawa R. Kluski)
Jak ja sie pomyle (ot. na zamias tago HTML dam CODE (zreszta mozna dowodzic ze mialem podstawy co do tego tagu)), to mi wyzszy ranga, uwazajacy sie za stroza porzadku laduje warninga, no bo co bedzie se zalowac.
Ale jak sie ktos pomyli to nic ...

Dzisiejsza sprawa, moderator, daje mi warninga za "pefidne podbijanie tematow", bo nie uzyskujac odpowiedzi przez iles tam dni, usunolem, i napisalem jeszce raz posta.
( => http://forum.php.pl/index.php?act=ST&f=14&...t=0#entry223974 )

a przy nadaniu warninga, nawet PW nie wyslal. (zreszta po zrozumieniu bledu tez nie, nawet nie przeprosil ...)

a takie sytuacje ze ktos mi zdejmowal warninga sie juz powtarzaly ... wiec to nie jest pierwszy przypadek.

To moze by tych wyzszych stolkiem tez karac questionmark.gif, albo nam - szarym userom - jakos to wynagrodzic tongue.gif

ot np. zdjac gratis jeszce jednego warninga. smile.gif
nospor
Szanowny invx'ie, czy moderatorzy też mogą głosować w tej sondzie? winksmiley.jpg

a na poważnie. No niestety, jak ktos się cieszy na forum taką sławą jak ty, no to sorki, ale czasem i moderatorom puszczają nerwy przy kolejnym twym poście smile.gif
moderator też czlowiek, a ze czasem sie pomyli jak to mialo miejsce teraz... no zdazylo się, ale blad szybko zostal naprawiony a i przeprosiny tez padly - zajrzyj se do historii swoich warnow smile.gif No a na bukiet róż to nie oczekuj.

Hmmm, sondy nie zamknę, bo sam jestem ciekaw opini innych użytkowników (nie moderatorow) na tę sprawę zadośc uczynien. Czy i inni są też tak poszkodowani jak ty? Bo niesądze bysmy na Ciebie sie tak uwzięli od tak sobie.

ps: tylko znowu nie przeginaj w tym temacie bo będę zmuszony go zamknąć
DeyV
A ja tylko przypomnę wszystkim (przypomnę, bo przecież regulamin wszyscy znają, i dokładnie przeczytali, tylko pewnie nie pamietają...) że w sytuacji naruszenia zasad przez któregoś z moderatorów, można i należy:
1. poinformować o tym szefa grupy moderatorów.
2. Jeśli to nie pomoże - kogoś z zarządu (najlepej właście online...)

Ja jakoś nie dostałem ostatnio żadnych skarg na moderkę. Ciekawe jak reszta zarządu...
invx
juz nie pamietam kto to byl, ale jaki mi wladowali warninga, za zly tag, to interwenioowalem smile.gif

a to jest taki pomysl ... takie umilenie zycia poszkodowanym tongue.gif

bo co slabszy user, to moze ataku serca dostac

(znowu przyklad firmy p. R. Kluski i jego wspolpracownika, ktory dostala bodajze zawalu.)
ActivePlayer
invx: dlaczego NIKT nie ma pretensji tylko Ty... przejdziesz do historii... szkoda tylko ze nie od tej dobrej strony. jak czytam invx na forum to zastanawiam sie czy jest jeszcze cos co moze mnie zaskoczyc. Przykro mi to mowic ale czekam z utesknieniem na kolejne 40% bo w magiczna moc uleczająca przestalem wierzyc.
T-rex
INVX, - kocham Cie chlopie Masz 1000% racji, Tak trzymaj ! popieram Cie - Glosuje oczywiscie na TAK
hwao
he winksmiley.jpg

Ja musze sie przyznac ze za mojej kadecji poszedlem w troche zla strone winksmiley.jpg teraz zdecydowanie inaczej bym postapil, jezeli chodzi o pewne sprawy.

Zdaje mi sie ze tematy powinny byc zamykane tylko jezeli lamia regulamin, w koncu kazdy ma prawo do wyrazenia kulturalne swojej opini (czyz nie?) i zamykanie tematow bo sa dla "kogos nie wygodne" wg mnie nie powinno miec miejsca.

Co do reklamacji, to zawsze mozesz je kierowac to ludzi z gory nie ma tu jednego wladcy, a postepowania moderatorow i opiekow podlegaja nazdorowi.

Jak bardzo chcesz, mozesz napisac temat ze Ci sie ktore ostrzezenie nie podoba, tylko zastanow sie 2 razy czy napewno na nie nie zasluzyles.

Cytat
INVX, - kocham Cie chlopie Masz 1000% racji, Tak trzymaj ! popieram Cie - Glosuje oczywiscie na TAK

1000 procent? moze jednak promili?
DeyV
I miejmy nadzieję, że przynajmniej jeden z Was jest płci pięknej...
Tolerancja tolerancją, ale jak to mówiła pewna babka: "Sąd sądem, a sprawiedliwośc ma być po naszej stronie... Masz granata" biggrin.gif
mike
invx wiesz jak dzielę (ja osobiście) użytkowników forum?
Wszyscy i Ty.

Jesteś najbardziej namolnym, niereformowalnym i ograniczonym na naukę na własnych błędach użytkownikiem.
Zawsze jak widze że piszesz posta to mi tętno skacze bo wiem że znów odwalicz coś debilnego.

Powiem Ci wprost, jakbym założył na forum sondę: "Czy invx powinien dostać bana dożywotnio?" to byś cienko pierdział laugh.gif

A gdyby to tylko ode mnie zależało to bym Ci dał tego bana. I to bez wysłania PW tongue.gif

P.S.
Takie podejście mam tylko do Ciebie, każdego innego postarałbym się zrozumieć i spojrzeć przez palce. Ale nie Ciebie.
Bo za dużo razy zawiodłeś mnie swoją postawą na forum, nie tylko mnie.
Dlatego jesteś traktowany dużo surowiej od innych. Nie rozumiem dlaczego się dziwisz.
SongoQ
@mike_mech Ale z 2 strony czytanie takich postow to jak humor. Masz zly dzien - wchodzisz na forum i czytasz postu invx.

---edit---
I to jest jedyna dobra strona obecności ~invx'a na forum.php.pl
Jeden jest czasem lepszy niż cały Humor.
~mike_mech
aleksander
invx masz na koncie ponad 1000 postów wiec powieninys znac tu wszystko na wylot tymczasem nawet nie potrafisz uzyc wlasciwego bbcode i dziwisz sie ze dostajesz warningi=] innymi słowy zacznij myślec to pogadamy, nawet Ci z czasem warningi zdejmiemy =] za tydzien bedziesz mial 18 lat pomysl o tym jak bedziesz zdmuchiwał swieczki=]

pozdr

---
UPDATE: no i masz Ci los! tylko wszedłem na forum patrze post invxa. I co? oczywiscie schrzanił bo zamaist dopisac post do istniejacego tematu utowrzyl nowy topic. zyc nie umierac=]
hwao
Cytat(aleksander @ 2006-01-16 23:40:08)
za tydzien bedziesz mial 18 lat pomysl o tym jak bedziesz zdmuchiwał swieczki=]

o ssiet ohmy.gif ja myslalem ze Ty masz gora 14 lat ohmy.gif
mike
Cytat(hwao @ 2006-01-17 08:28:13)
o ssiet ohmy.gif ja myslalem ze Ty masz gora 14 lat  ohmy.gif

I tu powinni się obrazić Ci co mają te 14 za przydzielenie do nich ~invx'a laugh.gif

A na poważnie i wracając do pytania: "Za błedy moderatorów powinny być zadość uczynienia ?"
Nawet byłbym się w stanie zgodzić, w końcu wiem że nikt nie jest niomylny. Tak samo Moderatorzy/Opiekunowie, którzy muszą cząsto podejmować różne decyzje.

Ale ta klauzula nie powinna obejmować Ciebie ~invx i Tobie podobnych.
pawel_k
jako osoba moze troche bardziej obiektywna (czytaj nie nalezaca do grupy moderatorow, zarzadu etc.) przegladajac ten temat dziwie sie tylko czemu tak sie pastwicie nad invixem? dajecie teraz upust swoim emocjom moim zdaniem troche obrazajac invixa (przykladowo z wiekiem)...
sztosz
Zgadzam sie z pawel_k* że niektórzy moderatorzy często nadużywają swojej pozycji, i że powinni się sami! utemperować. Choćby włąsnie z racji waszego użędu powinniście dwa razy pomysleć zanim coś zrobicie/napiszecie i zachować te złośliwe uwagi dla siebie.

Zwłaszcza ty mike_mech powinieneś się odzepić od invx'a. Bo konfrontując twoje wypowiedzi z sygnaturką, nie wychodzisz zwycięsko winksmiley.jpg

______
*Sorry że nie odminiam, ale nie umiem winksmiley.jpg
kszychu
Ja tylko (jak zwykle ;-) ) w kwestii formalnej: ktoś wstawił zły bbcode/temat/etc, ja mu zwracam uwagę, on poprawia, zapominamy o sprawie. Moderator dał niesłusznie worna (samemu mi się to nie raz zdarzało), ktoś zwrócił mu uwagę, on naprawił swój błąd 10 minut później.
Nie wiem jak wy, ale ja widzę tu pewną analogię.
@invx: domagasz sięrównego traktowania a sam tego nie robisz. Dla mnie temat jest zamknięty. Jeżeli chcecie bić pianę - proszę bardzo.

Temat przenoszę na hydepark, bo jakoś nie widzę, by dotyczył on forum.
NuLL
Ekipa moderatorow tlumaczy sie w dosc dziwny i przyglupawy sposob z tego ze kazdy czlowiek moze popelnic blad. Nie uwazacie ze to lekko absurdalne questionmark.gif Bedziecie sie pastwic na invx-em za to ze zalozyl kolejny bezsensowny temat ?

Zamykam ten nieprowadzacy do niczego watek.
mike
Korzystając z tego że mogę pisać w zamkniętych tematach napiszę coś jeszcze.

Bardzo ważne słowa powiedział ~kszychu.
Jak ktoś nagminnie łamie Regulamin, nie stosuje się do zaleceń, poleceń, próśb, w końcu gróźb (jakimi są ostrzeżenia) to nie powinien mieć nawet prawa do podnoszenia kwestii niesprawiedliwego traktowania.
A jedyna odpowiedź jaka powinna paść to: Sam sobie kolego zgotowałeś ten los.

Piszę bo moja osoba została tu wywołana do tablicy więc (powiedzmy że odeprę jakieś argumenty) czuję się zobowiązany odpowiedzieć.

Faktycznie mój poprzedni post, a dokładniej uwaga o wieku, nie była konieczna i nie powinna się była znaleść. Przepraszam za to. Nie powinienem był pisać tego nie tylko z uwagi na zajmowane stanowisko.
Ale pastwienie się nad ~invx'em? Niedorzeczne. (To on pastwi się na nas.)

Ja wiem że Moderator to z założenia władza wyższa, przeciwko której bunt i niechęć jest wpisana niejako w netykietę forumowiczów.
I zawsze kiedy podnoszona jest kwestia jego (Moderatora) jakiejś winy to wszyscy pójdą na szaniec i będą beczeć jak owca w stadzie.
Bo dużo łatwiej wskazać palcem na jedną osobę (czy niewielką grupę) niż na cały tłum.

A czy mu poza ostrzeżeniami wytykamy użytkowników.
Czy pojawił się kiedyś na forum wątek założony przez Moda lub kogokolwiek typu: "Osobnik X znów zachowije się rażąco nieodpowiednio" gdzie każdy mógłby sobie ponajeżdżać na osobnika X.
Nie takie wątki nie są zakładane, pomimo tego że osobnik X może 100 razy częściej łamać Regulamin i innym nerwy niż Moderator.

Takim wątkiem stał się ten wątek, ale zgadnijcie dlaczego? Dlatego że się pojawił niesłusznie. Założony został pzez osobę, która nie ma prawa zakładać takich wątków.

Ile razy ktoś dostał, worna za nic?
Bardzo wiele razy. Sytuacja się wyjaśniała i wszystko wracało do normy, ludzie mówili sobie przepraszam, źle zrobiłem i nikt do nikogo nie miał pretensji.

Na forum jest ponad 11 000 użytkowników i wszyscy są tarktowani równo.
Za każde przewinienie jest ostrzeżenie (często upominanie, faktyczne ostrzeżenia są często dawane na końcu).
A jak ktoś jest piętnowany (to słowo nad wyrost ale niech będzie) to na pewno nie ot tak soebie.
Musiał sobie czymś na to zasłużyć. W omawianym przypadku: dwuletnią karierą zmory Moderatorów, osoby cały czas łamiącej Regulamin.

NuLL wiem, że Ci się to nie spodoba.
Sam byłbym przeciwko, ale otworzę ten tamat.
Nie mam zamiaru pozostawiać jakichś niedomówień w tej sprawie (nie tylko dot. mojej osoby) i niech temat się wyczerpie.
Pigula
ja zaglosowalem na nie poniewaz dla mnie pytanie jest nie dorzeczne.
Cytat
Za błedy moderatorów powinny być zadość uczynienia ?

w jaki sposob? ma w sygnaturace walnac sobie tekst: "Jestem debilem. jakis uzytkownik mial racje" czy przelac jakos kwote na dzieci w mongolii? takie sprawy zalatwia sie przez PW z moderatorem badz zarzadem.
jak pomyliles sie bbcodzie, masz racje kazdy mogl sie pomylic ale mozesz to poprawidz jestes na forum ponad 2 lata wiec nie powinno byc to problemem dla ciebie masz ponad 1100 postow.
druga sprawa
Cytat
Dzisiejsza sprawa, moderator, daje mi warninga za "pefidne podbijanie tematow", bo nie uzyskujac odpowiedzi przez iles tam dni, usunolem, i napisalem jeszce raz posta.

masz racje jezeli odczekales pewien okres czasu bo jak napisales to naprzyklad przedwczoraj i teraz dales ponownie to krotko ale nie wiem nie znam tematu dokladnie wiec ciezko mi ocenic ale to tez jest sprawa do zalatwienia na PW.
a co do stwierdzenia ze sie zneca ktos na invx'em mi sie wydaje ze on ma poprosty przewaznie odmienne poglady niz wiekszasc (ale ciezko mu sie pogodzic ze kots mysli inaczej niz on). to bylo przy ocenie jakiejs jego strony na konkurs on wygral a wiekszosci osob na forum sie nie podobalo i mial pretensje do wszystkich.
poprostu zachowujesz sie momentami jak moja siostra "dobra prowadzmy dyskusje ale pamietaj ze ja mam racje".
jedno trzeba przyznac ze kazdy rozpoznaje invx'a na forum. i powinienes sie zastanowic dlaczego tak jest?
ikioloak
Rowniez jestem przeciw. Uwazam ze to forum w przeciwienstwie do masy innych reprezentuje poziom, a tego poziomu strzega wlasnie moderatorzy. I oczywiscie ze nie zawsze popieram co robia. Jak juz ktos wspomnial wczesniej to tylko ludzie.

Ja rowniez ze 2 razy zlamalem regulamin. I z robilem cos duzo bardziej nie na miejscu niz zle tagi. Ostrzezenia jednak nei dostalem - chyba jeszcze nie byly rozdawane hurtowo. Ale temat zamknieto - z perspektywy czasu, uwazam ze postapiono slusznie. To nie jest forum o p2p (moj temat) ani o Castoramie (@invx).

Nie wiem jak jest w przypadku uzytkownikow ktorzy dostaja ostrzezenia, czy one sa sciagane czy tez nie. Widze ze @invx caly czas trzyma poziom kolo 50% i szczerze mowiac, przegladajac zalozone przez niego tematy, nie dziwie sie. Jednak w przypadku uzytkownikow ktorzy dostali ostrzezenie za zly bbcode, lub podobne, i poprawili bledne posty, uwazam ze ostrzezenia powinny byc zdejmowane po uplywie stostunkowo niedlugiego czasu.
nospor
Cytat
Jednak w przypadku uzytkownikow ktorzy dostali ostrzezenie za zly bbcode, lub podobne, i poprawili bledne posty, uwazam ze ostrzezenia powinny byc zdejmowane po uplywie stostunkowo niedlugiego czasu.
Jesli uzytkownik za jakis czas (poweidzmy 2-3 miesiace) zglosi sie do moderatora z prośbą o zdjęcie warna (i byl grzeczny przez ten czas) - to jak najbardziej jest mu ono zdejmowane. Ale to on musi sie do nas zglosic, a nie my bedziemy za nim biegali smile.gif
A za bbcode to dodstają warny tylko ci, co olewają nasze upomnienia. Bo najpierw upominamy, a potem warn smile.gif.
Major
Na forum miała by obowiązywać demokracja? Toż to jawna kpina, na forach tylko i tylko powinna obowiązywać dyktatura co najwyżej oligarchia smile.gif

1. Moderator ma zawsze racje
2. Jeżeli moderator nie ma racji, patrz pkt. 1

I tak powinno być by nie powstał burdel, a to że niektórzy modzi są wkurzający to już co innego winksmiley.jpg
NuLL
Chcialbym napomnknac jesli ktos nagminnie nie uzywa bbCode czy pyta o rzeczy napisane w manuala to jest zapisywany na czarnej liscie do ktorej takie male przewinienia sa zapisywane - jesli nazbiera sie ich odpowiednia ilosc uzytkownik otrzymuje ostrzezenie.
escaflowne
Pytanie: czy użytkownik invx pokazał swoim zachowaniem, że potrafi się uczyć na własnych błędach?
invx
asz @Null kompletan bzdura !

co jak co ale, ale bbcodu urzywam zawsze. Raz ten jednen raz sie mi pomylily tagi (jak mowilem mozna dowodzic ze mozna bylo jednak html, a nie php uzyc), i od razu dostalem warninga.

@Hvao, mowil zebym skomentowal warningi:

Cytat
FiDO  Ostrzeżono dnia 2006-01-16 20:35:32
Poziom ostrzeżenia dodany  Podbijanie swojego tematu, szczegoly: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=40...ndpost&p=223968

to przeroslo wszytsko ...

Cytat
mike_mech  Ostrzeżono dnia 2006-01-10 22:06:04
Poziom ostrzeżenia dodany  Kolejny post wyrwany z innego świata, niezgodny z Regulaminem i nie wnoszący nic na forum.
link

hmmm, a co w tym poscie o Castoramie bylo niezgodnego z regulaminem questionmark.gif nie chodzilo mi tam o budownictwo a o stusunek marketow do klientow, co tez zaznaczylem. winksmiley.jpg przeciez to jest Hydepark !
dostalem zakaz postowania
Cytat
Ten człowiek jest niereformowalny.
nospor  Ostrzeżono dnia 2005-12-28 00:22:03
Poziom ostrzeżenia dodany  http://forum.php.pl/index.php?showtopic=39...=0&#entry218717
Totalne lenistwo i niecheć do manuala. A nie raz oto go upominano.

podalem kod ... kod ktory niedzialal i szukalem przyczyny, idac tropem ze nie zagladnolem do manuala to orum bylo by zbedne

Cytat
NuLL  Ostrzeżono dnia 2005-12-09 01:55:23
Poziom ostrzeżenia dodany  "Jak to powiedzieć PC'towi" - jako temat watku o Javascripcie plus zle forum przy ponad 1000 postow + zle forum

tu faktycznie, bylo to niezgodne z regulaminem. tongue.gif ale forum bylo dobre (dalem na glownym, a do konca nie bylem przekonany czy o js chodzi)

Cytat
mike_mech  Ostrzeżono dnia 2005-11-01 14:40:53
Poziom ostrzeżenia dodany  Lenistwo do potęgi n-tej
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36844
Dostał linki do przykładów a uważa że ich tam nie ma.

to pozostawiam waszej ocenie tongue.gif
Cytat
mike_mech  Ostrzeżono dnia 2005-10-06 15:55:09
Poziom ostrzeżenia dodany  Osoba która ma na koncie 991 napisanych postów powinna już dawno znać Regulamin i stosować się do jego zaleceń. Mowa tutaj o tak podstawowej sprawie jak używanie bbCode.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36...ndpost&p=204789

tj. ten przyklad ze sie pomylilem w tagu, raz jeden jedyny raz, a jak mowielem mozna by dowodzic ze mialem racje
Cytat
wassago  Ostrzeżono dnia 2004-08-11 11:44:29
Poziom ostrzeżenia dodany  brawo za konstruktywna wypowiedz http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19893

za to dostalem, zakaz postowania.

Cytat
seaquest  Ostrzeżono dnia 2004-06-21 19:26:52
Poziom ostrzeżenia dodany  Używanie forum do otrzymania gotowców / niekorzystanie z wyszukiwarki

juz nie pamietam o oc w tedy poszlo, ale mozecie sami zobaczyc ze nigdy gotowcow nie chce, nawet jak mi je podaja (przyklad wyzej jak pytalem o AJAX)
Cytat
scanner  Ostrzeżono dnia 2004-06-18 14:40:26
Poziom ostrzeżenia dodany  Jak ktoś nie potrafi własnych postów znaleć, to niech się nie bierze za nic bardzioej skomplikowanego.
Dwa razy o kolorowaniu listy... szcvzególnie jak w pierwszym wątku odpowiedź otrzymałeś.
http://php.pl/forum/index.php?act=ST&f=58&...t=0#entry112500

to byla kolejna (pierwsza) pomylka. wszedlem, z jakiegos innego dzialu na wyszukiwarke, i sie domyslnie zaznaczylo ze ma szukac tylko w tym dziale (a to bylo po stronie przegladarki), i dzieki temu nie znalazlem posta, myslac ze go ktos usunal i napisalem drugi raz calkowicie nieswiadomie, zretsza jak scanner napisal uzyskalem odpowiedz wiec po co mial by pisac raz jeszcze ?
Vertical
Cytat(invx)
przeciez to jest Hydepark !

Cytat(Hydepark)
Miejsca na dyskusje nie pasujące do innych for, jednak wciaż kręcące się wokół programowania, komputerów, Internetu oraz pokrewnych.

...no comment
Cytat(invx)
tj. ten przyklad ze sie pomylilem w tagu, raz jeden jedyny raz, a jak mowielem mozna by dowodzic ze mialem racje

...jeśli masz problem w php to po co dajesz bbcode HTML ?
NuLL
A ja nie mam pojecia po co opisujesz swoje ostrzezenia ? Myslisz ze ktos Ci jest zdejmie - grubo sie mylisz - mozesz dostac gratis ostrzezenie ze pisanie bzdur nie zwiazanych z tematem.

Mnie sie wydaje ze to co tu pisujesz z sonda nie ma nic wspolnego dlatego tez takowy temat ZAMYKAM.

Zazelenia dot tematu do mnie na PW. Jesli masz zastrzezenia do do pracy moderatorow kieruj je do zarzadu bo chwilowo forum administratora nie posiada.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.