Cytat(Ociu @ 2006-01-27 16:34:43)
Bardzo mnie to ciekawi, jak dużo czerpiesz zadowolenia z czepiania się.
Hm. Czy jesli powiem, ze nic to uwierzysz? Przeciez nie czepiam sie na chama. Zreszta czemu odrazu nazywasz to czepianiem? Jestesmy na forum prawda? Mam jakies zdanie i je wypowiadam tutaj, niekoniecznie musisz sie zgadzac z nim, jak i jak z twoim. Ale nie nazywajmy tego czepianiem

. Jesli tak to odebrales to przepraszam.
Być może źle się wyraziłem, ale Ty najwyraźniej na to czekasz. Jako, że staram się być spokojnym człowiekiem, psóbuję to wytłumaczyć o co mi chodziło, aby niektórzy ludzie to zrozumieli.
Nie wiem czy cie zrozumialem czy nie. Ale chetnie poczytam co masz do powiedzenia.
Widzisz. Aby stworzyć coś takiego jak w csszengarden trzeba znać dobrze, nawet bardzo CSS etc. Oczywiście jeśli wymiatasz w css gratuluję, życze dobrej zabawy podczas tworzenia prac dla csszengarden
Zgadzam sie, zeby robic cos takiego jak na zengarden trzeba dosc dobrze znac css.
ale jak chcesz zmienić wyświetlanie newsa, jego opcje mając tylko css, jak usuniesz np. informacje o której godzinie nowość zostałą dodana. Chyba, że chcesz prymitywnie dać taki sam kolor czcionki jak tło, tracąc przy tym czas wyświetlania.
Coz. Odwaze sie:). Mylisz sie. Odpowiednimi ustawieniami display lub visibility mozesz ukrywac i uwidaczniac elementy. Musze tu jednak wspomniec o bardzo waznej rzeczy. Plik xhtml (ktory nie tylko zawiera tresc dokumentu, ale przede wszystkim nadaje strukture) musi byc dobrze przygotowany. Trzeba dobrze zaprojektowac ten plik, by potem mozna bylo wizualizowac jego elementy.
Można by rzucac jeszcze innymi przykładami, lecz nie bardzo mi się chce, bo: nie mam czasu, jestem zmęczony, jestem głodny, chce mi się spać. Także jak chcesz stworzyć strone przesuwając odpowiednie warstwy o kilkanaście pikseli... życze powodzenia.
Czekam na przyklady.
Nie chce udowadniac, ze css nadaje sie tutaj idealnie. Wiadomo, ze wybor zalezy od roznych czynnikow. Autor powinien zdawac sobie sprawe jaka wiedza wymagana jest by stosowac css, xhtml itp. Nalezy jeszcze wziac pod uwage zlozonosc samych plikow xhtml, bo jesli beda naprawde zlozone to rzeczywiscie stworzenie do nich odpowiednich cssow moze byc trudne.