Gib21
2.02.2006, 20:25:45
Mam pytanie jak zrobić, żeby właściwości folderu tworzonego przez skrypt były zaznaczone dla wszystkich uzytkowników? chodzi mi o przesylanie plikow na serwer i tworzenie folderow na serwerze poprzez skrypt. do utworzonego folderu niemoge wrzucic zadnego pliku bez zaznaczenia zapisu dla wszystkich uzytkownikow, a to moge zrobic recznie po zalogowaniu sie na ftp.
lukir
2.02.2006, 21:44:19
Nie zawsze chmod() działa - ja teraz borykam się z problemem, gdzie chmod działał przy zapisie plików, a teraz coś się schrzaniło i nic nie działa.
Do tego jeszcze nie mogę ręcznie nic zrobić, ponieważ pliki są uszkodzone...
Gib21
2.02.2006, 21:54:15
Ale jak mam zastosowac ten chmod i gdzie. niebardzo rozumiem bo ja jestem bardzo poczatkujący. możecie mi wytłumaczyc krok po kroku? Z góry wielkie dzięki
Skoro tworzysz folder i m on złe prawa dosyępu to jak myślisz dla którego foleru masz zastosować chmod()
Dla folderu, który właśnie utworzyłeś.
1. Tworzysz folder.
2. Ustawiasz mu prawa.
Gib21
2.02.2006, 22:06:26
Ale w jaki sposob dokladnie ustawic te prawa. Napisz mi jak mozesz jakis przykład
Sabistik
2.02.2006, 22:38:16
@mike_mech wskazal Ci link do manuala w ktorym wszystko jest ladnie opisane na przykladach! czego chcesz wiecej ?
Mozesz tez przeczytac sobie:
Prawa i atrybuty
Gib21
2.02.2006, 22:46:30
nie zauwazylem ze to link

:D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.