Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Domena i hosting - kategoria cena/jakość
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
miik
Gdzie nalepiej kupić domene i hosting. Chodzi mi o kategorie cena/jakość bo te najtańsze nie zawsze są dobre chyba. Ponieważ pierwszy raz bede korzystał z takic usług proszę o rade. Zawsze korzystałem z bezpłatnych ale teraz chce wykupić.
chmolu
http://www.webhostingtalk.pl
Seth
W nazwa.pl maja niezly hosting, a do tego w miare tani. To samo w www.webserwer.pl (Hoga)
pawel_k
a korzysta(ł) ktoś może z oferty http://www.livenet.pl ?
spenalzo
www.lh.pl - mam tam serwer+domeny od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony.
TomASS
A ja polecam ehost - bardzo dobry i tani hosting, a do tego jakie wsparcie techniczne smile.gif
Adiasz
Jezeli zalezy Ci na dobrym stosunku cena / jakosc to zdecydowanie polecam i365. Do tego bardzo dobry i szybki support
Fipaj
@pawel_k: tak, korzystam
z hostingu jestem /zadowolony/, ale były takie dwa epizody z adminem...

Cytat
wysłałem facetowi maila z prośbą o zwiększenie max_upload_filesize w php.ini. dostałem odpowiedź, że max_upload_filesize wynosi 50MB. wysłałem mu screen php_info(), z którego wynikało, że max_upload_filesize wynosi 2MB. więcej się nie odezwał.

Cytat
raz po prostu zniknęła mi baza danych. admin znów nie odpowiedział na moje majle, na szczęście miałem back-up'a.
spenalzo
Huh ohmy.gif ... po takim incydencie jak nr2 ja bym od razu sie wyniósl. A ten pierwszy też dobrze nie świadczy tongue.gif
Marusz
Cytat(Fipaj @ 2006-02-05 17:30:39)
Cytat

wysłałem mu screen php_info(), z którego wynikało, że max_upload_filesize wynosi 2MB. więcej się nie odezwał.

Trzeba było mu wysłać /etc/passwd i ponownie zadać pytanie, czy dalej odmawia współpracy winksmiley.jpg

Osobiście polecam nazwa.pl.
Fo
heja,

a takie pytanie ala OT,

czy wg. was, jeżeli mielibyście właśnie kupować konto na hosting albo poprostu taką opcję byście rozważali, konfiguracja:

- 200mb hdd
- 2GB transfer /miech
- php4
- php5
- cgi
- mysql
- pgsql
- firebird
- tomcat5 (J2EE SDK1.4)
- apache2(+mod_rewrite+mod_proxy+ssl)
- poczta - ilość skrzynek, aliasów nieograniczona - w ramach powierzchni.
- dostęp ftp
- dostęp ssh
- możliwość zaparkowania 2óch domen

za 59 zł netto miesięcznie.

lub np.

- 1GB hdd
- 10GB transfer / miech
- możliwość zaparkowania 10 domen,
+ reszta tak jak powyżej,

za cenę 150 zł netto miesięcznie.

czy bylibyście skłonni być wogóle zainteresowani takim planem hostingowym ?
Czego jeszcze potrzebowalibyście jeżeli chodzi o hosting ? jakiego oprogramowania ?

pozdrówka,
Fo
Kinool
@FO cena troche przegina!

teraz place niecale 100 PLN / rok i mam to wszystko bez Postgresa i Firebirda ale za to nieograniczona ilosc parkowanych domen co jest bardzo istotne! przy stronach typu "wizytowka" gdzie transfer jest maly do konta mozna podpiac z 10 takich stron i nie wyczerpiesz imitu transferu a plaicsz za jedno konto smile.gif klient jest zadowoalony i ty bo masz mniejszy rozstrzal smile.gif z pamietaniem 10 loginow, 10 hasel itp smile.gif

Firebird jest na tyle "egzotczna" baza ze raczej niewiele ludzi z tego kozysta, ale pewnie sie trafi jednostka smile.gif

z PHP4 najchetniej bym zrezygnowal albo dal je jako CGI a PHP5 jako modul albo CLI

wazne jest jeszcze by byla obsluga eAcceleratora smile.gif
Marusz
@Fo

72 pln brutto miesiecznie * 12 miesiecy daje nam kwote 864 pln. Za 366 pln (rowniez brutto) rocznie mamy konto na serwerach firmy nazwa.pl, gdzie otrzymujemy transfer roczny 300 GB (12/miesiąc); nielimitowaną ilość domen (ze wskazaniem na katalogi), kont e-mail, baz danych. Sweet.

Natomiast ta druga oferta jest stricte skierowana do frajerów bez kalkulatora. 183 * 12 = 2196 brutto... Nawet nie chce mi się wklejac ficzerów jakie otrzymałbym od nazwy za kwotę TRZYKROTNIE niższą (732 pln brutto).
spenalzo
Huh... takie ceny to bardziej pod serwery dedykowane podchodzą aniżeli pod zwykłe konta tongue.gif
Fo
hmm a jakie znacie tansze hostingi javowe z srednim czasem odpowiedzi serwera rzedu 20-30 ms ?

mowie tez o takich, za ktore placac macie pewnosc ze wasze dane jednego pieknego dnia nie znkna poprostu z dyskow.

pzdr
Fo
Seth
http://www.nq.pl/index.php/art/37 (nieco drozszy ale i wiecej daja)
http://www.gensys.pl/index.gen?ac=hosting (j/w)

Sadze, ze skoro jest to forum o php to JSP w Twojej ofercie jest raczej traktowane jako cos extra, a nie najwanizeszy element.
Sadze, ze lepiej bylo by obnizyc cene, a JSP dodac jako dodatkowa, platna opcja - albo wogole rozbic ta oferte na dwie - php i JSP.
Wtedy to ma sens, a teraz raczej nikt nie bedzie placil wiecej (w porownaniu z innymi hostingami) tylko za to, ze ma ficzer w postaci Tomcata i JSP, ktore i tak nie bedzie uzywac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.