Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: linki ze zmienną php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
misiekdg
Mam problem z linkami do strony. Strona działa jako jeden główny plik index.php do którego wczytywane są inne podstrony ze zmiennej $_GET['page'] przekazywanej w adresie. Zmienną to przepisuję do zmiennej php
  1. <?php
  2. $page=$_GET['page'];
  3. ?>

a pozniej wczytuje stronę

1. <?php
  2. include ($page.'.php');
  3. ?>

teoretycznie wszystko jest ok, u mnie na prywatnym serwerze php działa a tutaj jest problem. Po kliknięciu na link ostwiera sie pusta strona dopiero po odświeżeniu strony pojawia sie to co powinno. można to zobaczyć na moja strona. Czemu sie tak dzieje?? jak zrobić zeby to działało normalnie??
stoprocent
Chlopie mozna Ci index zaincludowac!!!!!!

http://www.misiekdg.prv.pl/index.php?page=index

Jesli juz chcesz w taki sposob includowac strony to zrob tak:

1. <?php
  2.  
  3. if (!file_exists($_GET['page'].'.php')) {
  4. include_once '404.php';
  5. }
  6. else {
  7. include_once $_GET['page'].'.php';
  8. }
  9.  
  10. ?>
misiekdg
sprawdzenie czy zmienna $_GET['page'] i plik istnieje mam wczesniej, jezeli nie to daję jej wartośc = start. A ten sposób który podałeś nie działa. Na innych serwerach to funkcjonuje na tym jednak nie chce.
kszychu
Coś chyba naknociłeś, bo cv nie ładuje się w ogóle, natomiast fotki ładują się od razu bez żadnych problemów.
misiekdg
Strona jest w budownie CV nie ma jeszcze. a fotki po kliknięciu otwierają ci sie odrazu?? nie musisz odswiezac strony?? tak samo wybrana fotka?? bo ja za kazdym razem musze odswiezac strone. moze to wina przeglądarki?
athabus
jesli uzywasz IE to moze tak byc.
Podobno pomaga jak sie do linku dorzuci jakas duza liczbe losowa (to jakis problem z cachem IE jest). Kiedys juz na forum o tym bylo.
U mnie na FF wszystko jest ok
misiekdg
czyli jak to mam rozumieć?? mam zrobic linki w takiej postaci questionmark.gif

http://www.misiekdg.prv.pl/index.php?page=start&x=432345

powstawiac wszędzie jakieś przypadkowe liczby??

bo to nawet nie pomaga sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.