Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Porządny (of cource płatny) hosting w Polsce
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
L_Devil
Witam!

Chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze doświadczenia z zakupem porządnych (mam na myśli tych z wyższej półki winksmiley.jpg ) hostingów w Polskich firmach. Potrzebuję hostingu, zapewniającego mi:

1.) Domenę .pl
2.) Obsługę php 5 + MySQL 4 (przynajmniej 50 mb na pliki i 250mb na bazę danych - podaję to jako absolutne minimum jakie serwer musi mieć)
3.) Szybki i sprawny (to ważne... spodziewam się wielu odsłon)
4.) mod_rewrite - Mój serwis wykorzystuje technikę nieceurls
5.) E-mail w domienie strony (co najmniej 25 mb)
6.) Nielimitowany bądź wysoki transfer (przynajmniej 100gb)

Jak do tej pory ciekawie wygląda oferta http://nazwa.pl - chciałbym poznać wasze opinie w korzystaniu z tego hostingu. Ewentualnie jeżeli ktoś zna lepszą firmę hostingową, będę wdzięczny za podanie namiarów i krótkiej opinii czemu uważa ją za lepszą winksmiley.jpg
dr_bonzo
W http://www.webhostingtalk.pl/ znajdziesz wiecej/latwiej info o hostingu niz tutaj.
Liko
Wszystko czego wymagasz oferuje Home.pl
Vengeance
Podziwiam, że chciało Ci się kolorować to "e" w nazwie snitch.gif
kicaj
home.pl
nospor
@kicaj_ luknij dwa posty wyzej od Twojego...
@Vengeance no nie robmy tu OT ani nigdzie indziej

@ja sorry za OT, ale musialem zwrócic uwagę. Juz waz zapamiętalem, przy następnym razie będą czystki smile.gif
easy
Tylko progreso.pl smile.gif
sf
Cytat(Liko @ 2006-03-30 19:03:28)

Podobno tam nie dziala mod_rewrite.. przynajmniej takie sluchy mnie doszly.
mhs
Cytat(sf @ 2006-03-31 19:55:06)
Cytat(Liko @ 2006-03-30 19:03:28)

Podobno tam nie dziala mod_rewrite.. przynajmniej takie sluchy mnie doszly.

Na chwile obecną działa.
Vengeance
A czy jest to "prawdziwe" mod_rewrite? Czy tylko je umulują.
Zapewne to drugie, skoro bazują na autorskim serwerze httpd.

Tak czy siak... czy można tam wykorzystywać wszystkie składnie rewrite, czy tylko jakieś podstawowe.
Diwi
Polecam Progreso.pl jeżeli transfer 100 gb to transfer roczny a nie miesięczny. Mam konto od 4 miesięcy i sprawuje się świetnie, serwery w polsce (bardzo stabilne i szybkie), przełącznik na domenach i subdomenach którym można wybrać wersje php (4 lub 5). Do tego największy atut: Autorski panel (Extranet, extranet.progreso.pl l: demo h: demo).

Pozdrawiam
L_Devil
Dziękuję wszystkim za tak wiele odpowiedzi! smile.gif

Cytat
Do tego największy atut: Autorski panel (Extranet, extranet.progreso.pl l: demo h: demo).
Tak się jednak składa że taki Autorski panel jest mi po prawdzie potrzebny jak psu piąta noga winksmiley.jpg
Diwi
Hehe, każdy potrzebuje co innego smile.gif, do tego jeżeli wykupisz konto na rok z góry to domene .pl dostajesz na rok za darmo smile.gif

Pozdrawiam
Liko
Cytat(Vengeance @ 2006-03-31 21:11:46)
A czy jest to "prawdziwe" mod_rewrite? Czy tylko je umulują.
Zapewne to drugie, skoro bazują na autorskim serwerze httpd.

Tak czy siak... czy można tam wykorzystywać wszystkie składnie rewrite, czy tylko jakieś podstawowe.

Działa w pelni. Ma te same możliwości co mod_rewrite do Apache 2.x.
kicaj
home.pl dopiero od niedawan obsluguje wiekszosc skladni mod_rewrite, wczesniej to byla symulacja pliku .httaccess z ograniczonymi funkcjami, jezeli jednak pytasz o rewrite jesli chodzi o ladne urle to dziala bez problemu, bo dostalem od home.pl list ze wlasnie to wlaczyli (ok. 5 dni temu) i jest maly poradnik mod_rewrite na ich stronach
easy
Dodaje jeszcze, w "INTERNET MAGAZYN" i "php SOLUTIONS" i "INTERNET MAKER" są kupony rabatowe (50%) do http://progreso.pl .
Vengeance
Hmm, ale jak, gdzie? Bo ja szukam szukam i znaleźć nie mogę :/ Podpowiedź proszę winksmiley.jpg

Mam #1 i #2 IM
peesz
może az.pl
L_Devil
No dobrze peesz, ale ja chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej rolleyes.gif Jakie są twoje doświadczenia we współpracy z az.pl? Jaki jest standard usług? Jak wygląda bezawaryjność? Na jakie wsparcie techniczne można liczyć?
sf
Jesli chcesz dobrych fachowcow to polecam kei.pl. Goscie tam pracujacy naprawde znaja sie na robocie i mozna z nimi sie dogadac, nie bylo sytuacji, ze czegos nie chca zrobic, albo nie maja czasu.

Nie polecam natomiast interii... poprostu to jest porazka, glupie doinstalowanie curla trwa tam 2 tygodnie.. dzwonilem przy okazji tam 2 razy, wyslalem 5 emaili smile.gif

Prywatne konto mam na nazwa.pl ... podoba mi sie bo jest postgres.. ogolnie znana i dobrze presperujaca firma, ale zauwazylem, ze od pewnego czasu odpowiedz od strony strasznie dlugo trwa, ale nie pisalem do nich bo aktualnie i tak tam nic duzego nie trzymam.

Nie polecam linuxpl.com - nawet nie raczyli mi odpisac na emaila i kolega mowil, ze raczej nie ciesza sie zbytnia popularnoscia, ale oferta na pirewszy rzut oka wydaje sie fajna - dostep do shella za male pieniadze.

Co do wymienionego az.pl - oni nie maja postgresa sad.gif
easy
Cytat(Vengeance @ 2006-04-02 20:05:40)
Hmm, ale jak, gdzie? Bo ja szukam szukam i znaleźć nie mogę :/ Podpowiedź proszę winksmiley.jpg

Mam #1 i #2 IM

Powinny być na stronie z reklamą, zawsze możesz zobaczyć w jakimś sklepie pozostałe gazetki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.