Witam,
zaczyna mnie to śmieszyć, przypomina mi się takie powiedzenie, Polak jak zobaczy u swojego sąsiada 2 mercedesy to pomyśli jak mu je spalić, a w stanach (podane zupełnie przykładowo) pomyśli jak tu zrobić aby zarobić na 3 mercedesy i być lepszym.
Morał:
Dalej żyjemy w kraju w którym jak ktoś ma więcej (albo zarobi na czymś więcej) niż my to w łeb i wyrównać do naszego poziomu.
Nie można zarabiać więcej co?
Po drugie, poczytajcie troche o ROI przy takich projektach, jestem przekonany, że to nie było hop siup i zainstalowane forum, że w zespole programiści do 10%, a cała reszta to zespół merytoryczny, management itd.
A może jest tak, że na tym forum siedzą sami "allegrowicze" którzy sprzedają cmsy za pare stówek aby sobie kupić nową karte graficzną?
Panowie, bez urazy ale biznes to jest biznes, i ta kwota w cale nie jest wygórowana.
Ale patrząc z perspektywy młodego człowieka który mieszka z mamą i tatą, to instalacja phpbb to 15 min, wprawienie designu to 2 godziny, i nagle słyszy że ktoś za efekt tej pracy był gotów zapłacić kilkadziesiąt tysięcy Euro? Heheh, niom w sumie można być w szoku.
pzdr, patS
P.S. Wesołych Świąt, i z daleka mi tam od komputerów, już sio....

Rodziną się zająć

nie pracować i nie myśleć o $