Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KONKURS NA LAYOUT PHP.PL
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
xenka
Poniewaz dostaje czesto pytania dotyczace designu od osob nie nalezacych do grupy, wiec informuje tutaj, ze ogloszony zostal konkurs na jego projekt. Kazdy, kto ma jakis pomysl, moze przedstawic nam swoja propozycje (rowniez osoby nie nalezace do grupy D&WT).
Projekty nalezy nadeslac do konca sierpnia na adres kamilka@life.pl
Po tym czasie wszystkie zostana przedstawione na forum i wybierzmy najlepszy.

Jesli macie jakies pytania to prosze je zadawac w tym temacie badz na PW.
Therronis
w czym ma byc wykonany projekt? czy to ma byc juz gotowa strona w html'u czy jako plik graficzny?
xenka
Sama grafika. Wybrany projekt niekoniecznie bedzie tym co ostatecznie zostanie przyjete za design php.pl. Mozliwe, ze ulegnie kilku poprawka, jesli takowych bedzie wymagal.
xenka
W zwiazku z mala iloscia prac (ale za to jakich! :)) konkurs zostaje przedluzony o miesiac. Domyslam sie, ze sporo osob wyjechalo na wakacje, wiec moze przez ten dodatkowy miesiac ktos cos dosle.
goten55
Xenka dobre podejscie .

Ja sam praktycznie bylem nie w pelni do dyspozycji i wiele innych osob z grupy designerow tez.

Sam postaram sie cos sklepac i wyslac na ten konkurs.

PS: A przy okazji, cz smile.gif nie pokazesz dotychczasowych projektow :?:
Therronis
osobiscie tez jestem za pokazaniem obecnych projektow, tylko jest taka sprawa: pomysly moga byc powielone ze stron juz zrobionych. przyczyni sie to co prawda pozytywnie na ewolucje projektu graficznego, lecz bedzie lekkim "zlodziejstwiem" pomyslu tego, co to wymyslil. moze to negatywnie wplynac na nadsylanie prac i moze sie zakonczyc tym, ze wszystkie prace pujda do xenki na ostatnia chwile. bo tak to juz jest, ze kazdy chce miec swoj nick pod designem. jednak druga sprawa jest taka, ze pracujemy nad tym wszyscy, wszyscy pracujemy nad ewolucja. ewolucja zmierza do tego, by wszystko bylo jak najdoskonalsze... im szybciej tym lepiej.
xenka
Therronis: co do tej ewolucji to przeciez tak czy siak grupa bedzie pozniej pracowala nad dostosowaniem i rozwinieciem wybranego designu. Juz mowilam, ze to co wybierzemy nie bedzie ostateczna wersja.

Teraz przynajmniej mozna miec pewnosc, ze za miesiac zobaczycie rozne projekty, kazdy w innym stylu, inaczej ulozony. Bedzie co ogladac ;) Gdyby wszystkie byly online od razu to jestem niemal pewna, ze niektorzy by sie sugerowali pewnymi rozwiazaniami od innych (chociazby rozmieszczeniem wszystkich elementow na stronie). Taka juz natura ludzka. Cieprpliwosci ;)
xenka
Temat został przeniesiony do Hydeparku - byc moze tu bedzie bardziej zauwazalny.

A teraz jedna sprawa zwiazana z designem (chodziaz pod inne elementy strony tez mozna to podciagnac). Na jednej ze zgloszonych prac (moze na wiecej niz jednej, akurat ta pamietam) widnial napis "design by ktos tam" (czy jakos tak, dane osoby nieistotne). I tutaj zastanowienie - czy osoba, ktora wygra konkurs bedzie mogla sie pod swoja praca podpisac (jak to zwykle graficzy czynia).
Moje zdanie to oczywiscie NIE. Dlaczego? Pierwszy powod to taki, ze design zaprojektowany przez zwyciezce nie bedzie wersja ostateczna, cala grupa bedzie go pozniej poprawiac, wiec kazdy moglby sie tam dopisac jako wspolautor, a pominiecie faktu wspolpracy byloby krzywdzace dla grupy.
Drugi powod to taki, ze kazdy (w sensie osoby z innych grup) moglby zaczac sie domagac podpisania jego pracy, i na koniec mielibysmy calkiem pokaznych rozmiarow stopke ;) A nawet jesli nikt by sie tego nie domagal, to napewno byloby to nie fair.

W kazdym badz razie wole to napisac teraz niz zeby potem ktos mial pretensje, ze sie nie moze podpisac. Wszystko powinno byc podpisane ogolnie, jako php.pl, a nie pojedyncze osoby. W koncu strone tworzy grupa ludzi. Info o zespolach, ich skladzie i funkcji bedzie zapewne na osobnej stronie.
DeyV
Dobrze ze o tym piszesz.
Wydaje mi się, że ten problem zostanie roziwązany w miarę bezproblemowo. Z dwóch powodów.

1. Z tego co wiem, jednym z działów php.pl ma być strona "o nas" (pewnie pod inną nazwą) gdzie będą zawarte informacje o twórcach samego systemu, jak również serwisu php.pl, jego treści jak i oczywiście -designu. Tam będą mogłby być informacje o wszsytkich, łącznie z tym, czm się kim zajmował.

2. Jednym z działów serwisu php.pl ma być również spis grup, firm i teamów zajmujacych sie webmasterstwem, programowaniem php itp.
Ma on zawierać równiż krótką informaję o każdej z powyższych. Myślę, że ładnie w tym miejscu wygladałby wpis - 'współpracowaliśmy przy towrzeniu php.pl' smile.gif
xenka
Na wszelki wypadek podaje link do zalozen. Gdyby ktos tego szukal, bo pytanie o to juz nie raz padlo :)

http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=2968
Seth
Aby zachęcić wszystkich do nadsyłania swoich prac na konkurs na design php.pl,
przewidzieliśmy nagrody dla zwycięscy:

:arrow: Skrzynka pocztowa w domenie php.pl
:arrow: Oraz darmowy roczny hosting na serwerach newcomo oferujący:
- php
- MySQL
- PostgreSQL
- dostęp do Shell'a
- oraz 300 MB powierzchni dyskowej

Termin przedłużamy do końca roku.
xenka
Do konca konkursu pozostal miesiac.

Dzisiaj zostala zmieniona nagroda dla autora zwyciezkiego projektu. Zamiast rocznego dostanie on dwuletni hosting na serwerach newcomo. Parametry konta pozostaja bez zmian.

Wiecej informacji na stronie http://konkurs.php.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.