Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z połączeniem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
gaga14
Pod WIN XP postawiłem serwer pakiet Apache2Triad z Apache .
Posiadam Dynamiczne IP (Neostrada) i zarejestrowałem je w iDNS.
Wszystko niby jest OK ja wchodzę bez problemu zarówno podając IP jak również adres. Inne osoby chcące wejść otrzymują komunikat:

Podczas sprowadzania URL-a: http://justyna.idns.pl/ampache1/login.php

wystąpił następujący błąd:

Nie można zrealizować połączenia
System zwrócił następującą wartość:
(110) Connection timed outSerwer źródłowy lub sieć mogą być nieczynne. Spróbuj ponowić żądanie później.

--------------------------------------------------------------------------------

Generated Sat, 29 Apr 2006 10:57:50 GMT by proxy.debacom.pl (squid/2.5.STABLE11)

Nie wiem co jest tego powodem i co zmienić
Dziękuję za podpowiedz
Romek
thomasg73
Cześć

Mam podobny problem......gdy odpale serwer APM wszystko działa OK...po chwili działania już się nie mogę połączyć z serwerem, niby nie znajduje takiej stronki.... odpale apacha na nowo - działa, po chwili znów nic.....wiecie co to może być?

Konfiguracja serwera:

Apache/2.0.55 (Win32)
php/4.4.2
mysql-4.0.24-win

serwer jest podpięty do routera...port 80 jest przekierowany, chodzi to wszystko na XP Pro, to dzieje się wszystko po nowej reinstalacji systemu. Wcześniej było wszystko OK, sewer chodził prawie rok na XP Pro. Konfiguracje robiłem ponownie ręcznie, ta oryginalna (sprzed formatu) robiła ten sam problem po formacie.

Proszę o pomoc....

Stronka jest tu
www.vikunia.com
Zbłąkany
@tomasg73: wyłącz APM smile.gif
@gaga14: najprawdopodobniej coś blokuje dostęp do twojego apache smile.gif
popo
jesli to XP sp2 to radze systemowy firewall sprawdzic bo chyba domuslnie jest aktywny
mike
A może port 80 jest zajmowany przez jakąś aplikację?
Skype często to robi.
thomasg73
Hej...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Systemowy firewall mam wyłączony, skype nie jest zainstalowany na serwerze.
APM zaraz wyłącze w biosie.

Kurcze ale to dziwne...parę minut chodzi OK a później znów to samo, zrestartuje apache2 jest znów OK.... może by pomogło gdy port dla Apache2 zmienił na inny.... jak myślicie który by się poza 80 nadawał najlepiej??
ActivePlayer
kazdy, ktory masz pewnosc ze jest wolny. u mnie np apache byl na 80 a iis na 81
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.