oto kod:
<?php include ("./join.php"); for($a=1,$maximum=$result_max[0];$a<=$maximum;$a++) { ?> <div align="center"> <table width="70%" border="1"> <tr bgcolor="#666666"> </tr> <tr> <th width="3" scope="col">Lp</th> <th width="225" scope="col">Gospodarze</th> <th colspan="3" scope="col">Wynik</th> <th width="135"colspan = "2" scope="col">Goscie</th> </tr> <?php $licznik=0; for($i=2,$max=$result[0];$i<=$max;$i=$i+2) { $j=$i+1; $zapytanie = "SELECT k1.nazwa as klub1,s1.wynik as wynik,k2.nazwa as klub2,st.status_k FROM spotkania s1, spotkania s2,kluby as k1,kluby as k2,daty_kolejek dk, statusy st WHERE k1.nrid=s1.id_klubu and k2.nrid=s2.id_klubu and s1.nrid=$i and s2.nrid=$j and dk.nr_kolejki=$a and dk.nrid=s1.id_kolejki and k1.nazwa='KS Gwardia Wrocław' or k2.nazwa='KS Gwardia Wrocław'" ; /*chodzi mi o to zapytanie mam zamiar pobrac statystyki tylko dla jednego klubu i z zalozenia to tak powinno chyba dzialac, ale jak uruchamiam tan skrypt to przegladarka sie zawiesza, nie wiem jak to inaczej zrobie :( */ echo " <tr> <td height='20%' align='center'><i>".++$licznik."</i></td> <td height='20%' align='center'>".$wiersz['klub1']."</td> <td width='10%'align='center'>".$wiersz['wynik']['0']."</td> <td width='4%'align='center'>vs</td> <td width='10%'align='center'>".$wiersz['wynik']['1']."</td> <td height='20%' align='center'>".$wiersz['klub2']."</td> </tr> <br>"; } ?> <table width="356" border="1"> </table> </div> <?php }; ?>
Mozliwe ze da sie to jakos prosciej zrobic, najlepiej jakby skrypt pobieral dane jak klub jest gospodarzem i gosciem, bo teraz to moge zrobic bez tego 'or' ale wtedy pobiera mi tylko jak jest gospodarzem spotkania ,a gdy jest gosciem skrypt generuje mi tylko pusta tabele