Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kwerenda podsumowujaca
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Goolum
Witam. mam takie zapytanie wygenerowane Accesie
  1. SELECT DISTINCTROW kluby.nazwa, Sum( spotkania.mp_zdobyte ) AS punkty_zdobyte, Sum( spotkania.mp_stracone ) AS punkty_stracone, Sum( spotkania.punkty ) AS punkty, Count( * ) AS liczba_spotkan
  2. FROM kluby
  3. INNER JOIN spotkania ON kluby.nrid = spotkania.id_klubu
  4. GROUP BY kluby.nazwa

i teraz chcalbym to posegregowac wg liczyby zdobytych punktow, jesli zamienie

1. GROUP BY kluby.nazwa

na takie cos
  1. GROUP BY spotkania.punkty

to w ogole mi tego nie segreguje sad.gif pewnie to jest banalnie proste dla kogos kto na codzien operuje w sql-u ale ja niestety taki nie jestem smile.gif. teraz baze danych mam w phpmyadminie i tam nie znalazlem takiej funkcj zeby to posortowac jak jest w accesie. Prosze o pomoc!!
ps. nie wiem czy to dobre forum moze to jest temat na przedszole sad.gif
dr_bonzo
Przenioslem z MySQL do Access'a
Goolum
ale mi chodzi o to zapytanie w mysqlu bo teraz na nim musze robic, takze z accesem nie mam juz stycznosci, wiec nie wiem czy to dobry pomysl z tymi przenosinami, ale trudno. W sumie chcialbym otrzymac jakas odpowiedz na moj problem, obojetnie z jakiego forum smile.gif
dr_bonzo
Moj blad, sorry -- przeczytalem szybko posta i zobaczylem za duzo keywordow "Access" to przenioslem.

thx. nospor
Goolum
smile.gif Dla mnie to nie istotne gdzie to jest, tylko prosiłbym o jakas konstruktywna odpowiedz, jesli ktos wie jak to rozwiazac, z gory dziękuje!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.