Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Szablon na bloga
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ikioloak
http://mindfusion.cal.pl/projekty/mindBlog/

Jest to szablon na blog'a, docelowo ma byc dostosowany do Wordpress'a. Zalozenia byly takie zeby byl jaknajbardziej mozliwy do dostosowania do swoich potrzeb bez ingerencji w pliki graficzne.
Grafikiem nie jestem, wiec zdaje sobie sprawe ze to zadna rewelacja, jednak chcialbym cos poprawic/zmienic jesli jest nie tak, nim to pokaze szerszemu gronu.

Dzieki z gory
maverickkk
Mi się podoba Czytelne ładne, nie kuje w oczy, przejrzyste. Spooko. Trosze wzorek w tle jest mało widoczny ale zrobisz jak uważasz.

Pozdrawiam.
Jojo
Całkiem nie brzydkie. Nie podoba mi się tylko czcionka w menu na górze (za duża trochę) i grafika w topie.
Vogel
generalnie poprawny. odkrywcze to to nie jest - wyglada jak setki tysiecy innych blogow.

- za duze czcionki w poziomym menu i naglowkch
- przydalo by sie wiecej powietrza i przestrzeni (padding) w elementach cytowanych
++ ładny XHTML ;]
trucksweb
no to ja wtrace swoje 3 grosze tongue.gif
projekt przecietny !
-w tego typu stronach zmienia sie tylko logo i kolor cytatow tongue.gif nic wiecej.

-nie lubie blogow itp, ani czytac ani pisac. Zlecen tez nie przyjmuje na takie cos bo to mija sie z celem.

3/10
LBO
Estetyczne i czytelne... zgodzę się z przedmówcami, że nie odstaje od reszty tego typu szablonów.
Skoro dajesz RSS, przydałby się znacznik
  1. <link type="application/rss+xml" />

Powodzenia.
jafet
Mi się podoba.

Z rzeczy, które bym poprawił to:
- czcionkę na górze dałbym w gifie albo png, wtedy nie będzie tak "szarpała"
- odsunałbym meu po prawej ciut bardziej na środek
- zmniejszyłbym czcionkę w górnym menu i zmieniłbym kolor podświetlenia na któryś z tych ładnych pastelowych z górnego baneru, bo ten jest ponurawy i nie pasujący.
ikioloak
1.Czcionke w gornym menu faktycznie zmniejsze i nad kolorem sie zastanowie smile.gif
2.
  1. <link type="application/rss+xml" />

to juz chcialem zostawic dla tego kto z szablonu bedzie korzystac
3. Napisu na gorze nie chce dawac jako plik graficzny, bo nie bedzie mozna go zmienic wtedy w kodzie, a to ma byc szablon smile.gif
4. menu faktycznie troche jest zcisniete.

Dzieki wszystkim za uwagi. Jak znajde troche czasu to wrzuce po link do wersji po upgrade'ach
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.