a o co choidzi ?
mam sobei tabele w niej blisko 1000 rekordow. kazdy ma pole sortowanie z duza litera alfabetu np A
teraz skryptowo wyciagam ... WHERE sortowanie = 'A'. Na lavalhoscie znajduje mi te rekordy na serverzu juz nie ....
wchodze do PHPmyadmina na servie, wklejam zapytanie SQL SELECT * FROM slownik_akr WHERE sortowanie='A' ORDER BY acronim ASC, i nic nie znajduje.

tak wyglada tela i kilka wpisów
CREATE TABLE `slownik_akr` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `acronim` varchar(255) collate utf8_swedish_ci NOT NULL DEFAULT '', `opis` text collate utf8_swedish_ci NOT NULL, `opis_pl` text collate utf8_swedish_ci NOT NULL, `opis_dodatkowy` text collate utf8_swedish_ci NOT NULL, `sortowanie` varchar(20) collate utf8_swedish_ci NOT NULL DEFAULT '0-1', `autor` int(11) NOT NULL DEFAULT '1', PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_swedish_ci AUTO_INCREMENT=1124 ; -- -- Zrzut danych tabeli `slownik_akr` -- INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (7, 'A/S', 'Age/Sex?', 'Wiek/Płeć ?', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (8, 'A/S/L', 'Age/Sex/Location (or Language)?', 'Wiek/Płeć/Lokalizacja (lub język) ?', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (9, 'AA', 'Alcoholics Anonymous', 'Anonimowy alkoholik', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (10, 'AAA', 'Travel club', 'Klub turystyczny', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (11, 'AAAAA', 'Travel club for alcoholics American Association Against Acronym Abuse', 'Amerykańskie stowarzyszenie przeciwko naduzycią akronimów', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (12, 'AAMOF', 'As A Matter Of Fact', 'W rzeczywistości', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (13, 'ABC', 'Already Been Chewed', 'Przeżuta guma', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (14, 'ABD', 'All But Dissertation', 'Wszytsko tylko nie pisanie', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (15, 'ACRONYM', 'Abbreviated Coded Rendition Of Name Yielding Meaning', '', '', 'A\r\n', 1); INSERT INTO `slownik_akr` VALUES (16, 'AFAICR', 'As fair as I can recall', 'O ile sobie przypominam', '', 'A\r\n', 1);
P.S.
tak teraz mi sie w oczy zucilo ze to moze przez to ze na koncu A jest \r\n. Ale jak to ucunac jakos