Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] User Control Panel
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
binarier
Napisałem skrypt, który umożliwia (prawie) kompletne zarządzanie własnym kontem na severze WWW (jest przygotowywany pod server windowsowy, główne coś jak Kranal Serv www.krasnal.tk, lub WebServ www.webserv.pl, ale bedzie też wersja linuksowa)

Narazie jedyne co niedziała to quota FTP konta, bo niemoge znaleść servera FTP, który umożliwi ustawianie jej przez tzw. Site Commands (funkcja ftp_site() w php)

Skrypt można pobrać z http://www.ucp.glt.pl smile.gif

Jest to narazie beta, więc nie dawajcie go na servery przypadkiem biggrin.gif

Bedzie gotowy w 100% kiedy wyjdzie GuildFTPd 1.0 (www.guildftpd.com)

Co może?
- Administratorzy i Userzy
- Administracja serverem
- Zarządzanie własnym kontem
- Zarządzanie bazami danych MySQL
- System pakietów (quota, ilość baz)
- Dodatek: Na Windows niemożna ustawić pojemności bazy MySQL, ale można godzinny limit zapytań do MySQL i taka funkcja też jest (każdy pakiet możę mieć inaczej)
- File Manager mojej roboty, ale to jeszcze wczesna beta tongue.gif
- Installatron mojej roboty: Instalacja czegoś na poziomie servera, nie trzeba kopiować przez FTP
- Szybkie opróżnianie konta
- Admin kasuje konto jednym kliknięciem
- Administracja pakietami, installatronem itp. z poziomu panelu
- Superużytkownik + może logować sie tylko z podanego IP
- Możliwość ustawienia tła panelu przez wgranie jednego pliku o danej nazwie
- Windowsowe zabezpieczenia (automatycznie ustawiany open_basedir)
- Zabezpieczenia przez numerem z /../

Podczas rejestracji są nadpisywane pliki konfiguracyjne i jest restartowany server

Screen: http://free.srv.hu/b/i/binarier/album_page.php?pic_id=32

Instrukcja jest razem z panelem, dlatego niepowinniście mieć problemów z zainstalowaniem

Działa też pod MySQL 3.*, tylko trzeba go inaczej zainstalować i limit zapytań mysql nie działa (bo wtedy niebyło jeszcze czegoś takiego)

PS: Dema niemam jak dać, bo musiał bym mieć server online cały czas...
SHiP
Cytat
PS: Dema niemam jak dać, bo musiał bym mieć server online cały czas...

Szkoda ;]

W sumie kliknąłem tylko po screena... powiem krótko ładne kolorki tylko troche cięzko sie czyta =P
NuLL
Kolory daja - ale to nie oto chodzi chyba narazie.

Mnie osobiscie brakuje managera subdomen - nie lubie edytowac tych glupich plikow tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.