Mam dwie tablice. "TabAA" jest tabelą główną i "TabBB" która ma zapisany "IdUczna" potem "Imie" potem "Nazwisko" potem "Uwagi".
Zrobiłam taką strukturę tabeli wynikowej na stronie WWW. Potrzebuję tylko mieć kasowanie rekordów z tabeli "TabAA". Nie wiem jak dołożyć (tak tylko bay było widać) dane z tabeli"TabBB" określające Imię, Nazwisko i Uwagi (na podstawie IdUcznia.
=================
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <TITLE>Czytanie z bazy danych</TITLE> </HEAD> <STYLE TYPE="text/css"> table { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; }body { background: #EDEDD7 url(file: AmenuBo_10.jpg); } :link { color: #077107 } :visited { color: #077107 } :active { color: #FFFF40 } </STYLE> <?php if ($co == 'dodaj') { // dodawanie rekordu if ($IdUcznia && $UwagaGL && $KtoWpisal && $DataAA && $DataBB) { $query = "INSERT INTO harcerze (Nr, IdUcznia, "; $query .= "UwagaGL, KtoWpisal, DataAA, DataBB) VALUES ('', '$IdUcznia', '$UwagaGL', '$KtoWpisal', '$DataAA', '$DataBB');"; } } elseif ($co == 'skasuj') { // kasowanie ("DELETE FROM harcerze WHERE Nr = '$id';"); } $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM harcerze WHERE KtoWpisal = 'SB' or KtoWpisal = 'ZB' ORDER BY IdUcznia;") or $id = $rekord[0]; $IdUcznia = $rekord[1]; $DataAA = $rekord[4]; $DataBB = $rekord[5]; $KtoWpisal = $rekord[6]; $UwagaGL = $rekord[7]; print "<TR><TD align=center>$IdUcznia</TD><TD>$UwagaGL</TD><TD>$DataAA</TD><TD>$DataBB</TD><TD align=center>$KtoWpisal</TD><TD align=center>"; } ?> </BODY> </HTML>
=================
Pozdrawiam i dzięki [nie denerwujcie się na mnie :-) ]
Alina
alina.giers@wp.pl
__
Prosze uzywac BBcode.
Proponowalbym tez rejestrację na forum - przydaje się.
ActivePlayer