Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mój pierwszy szablon na bloga...
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Turgon
Nie oceniajcie zbyt surowo, to moje pierwsze prace w tym temacie smile.gif . Co do prostoty to nie czepiajcie się bo lubię takie site'y smile.gif . Po za tym te łapki, to coś na wzór mojego znaku firmowego.
http://upload.turgon.be/snb.png
pawel_k
mi się podoba, tez lubie taki styl, ale atrakcyjne to nie jest dla przecietnego internauty...
Master Miko
Grobowo. Surowo. Zakład pogrzebowy.
Turgon
Dziękuje smile.gif . Zakopię Cię zaraz tongue.gif . Oczywiście jakiś wieniec, szarfe się wykombinuje. Oceniajcie dalej ...
Nightwalker
tylko co tu oceniać? 3 kolory i to wszystko, kompletnie mi się nie podoba.

BTW: czy Ty jesteś skoczek?
Seth
Nie pokazal bym tego nawet swojemu psu tongue.gif

Jak dla mnie porazka i nie wiem po co wogle dajesz pod ocene cos takiego.
Rozejrzyj sie po necie i sam ocen swoje "dzielo"...
Suchy
hmmm niby prosto ale mało mało i raz jeszcze mało... w sumie to wygląda jak dokument w wordzie:) moze jakies ob ramowanie daj gdzie niegdzie? troszke moim zdaniem zbyt proste:) no ale jeśli tak lubisz to zostaw:) twoj blog:)
mike
Co to jest?
Skan z rozjechanego kota?

Przecież tam nic nie ma.
Nagłówek i jakaś treść. Wszystko szaer i banalne. Nic ciekawego.
A na góze jakieć łapki, nic one nie mówią i nie symbolizują. Nie miałeś pomysłu co tam wstawić?

Wszystkie pozycje menu takie będą?
Turgon
A myślisz, że miałem kiedykolwiek pomysł kiedy wykonywałem Laya smile.gif?
P.S.
NightWalk posługiwałem się cztery lata temu nickiem Skoczuś, ale potem przeszłem na Turgona i tak zostało smile.gif .
Speedy
Cytat
A myślisz, że miałem kiedykolwiek pomysł kiedy wykonywałem Laya ?

A powinieneś mieć. Możesz conajwyżej zmienić swoją koncepcję w trakcie tworzenia projektu.
Vogel
wybacz, ale nie ma co oceniac. bida z nędzą
Turgon
Wim, dlatego projektuje już nową wersję biggrin.gif.
Wyprodukowałem wersję Alpha, lecz brakło mi pomysłu :
http://upload.turgon.be/sbn2.png
Bastion
oślepłem. jeszcze gorzej niż za pierwszym razem
Turgon
Rozumiem, ale w pewnym momencie znikł mi pomysł sad.gif . Niestety może jutro coś wymyślę i coś ładniejszego wykombinuje smile.gif .
Master Miko
zacznij od nowa... fajne jest połączenie kolorów -biały szary zielony.
Turgon
Dobra spróbuje coś wykombinować smile.gif . Po za tym poszukam tutka na pewien ciekawy efekt, który z pewnością pojawi się teraz na nowej wersji. Po za tym dzięki Miko za zachęcenie do pracy i ciekawy pomysł na kolorystykę smile.gif .
Master Miko
Bo wiesz... zawsze o wiele trudniej jest zmodyfikować swój projekt, niż zrobić go od nowa... widze, że ustawienie jest dobre.. kolorystykę moim zdaniem pojmiesz... tylko do tego trzeba czasu.
ja np. jak zaczynałem robić strony... to je robiłem...
1. przez font
2. w ramkach
3. na tabelach
4. efekty w javascripcie (zamiast css)
5. 0 zgodności snitch.gif
6. kolory że aż szkoda gadać laugh.gif

To są straszne herezje... wiem smile.gif
Ale też kiedyś byłem noobem. Wyczucie kolorystyczne zdobywa się z każdą nowo zrobioną stroną smile.gif

btw: a jeżeli zielony w tej kolorystyce to popatrz na odcienie. Najfajniejszy jest pastelowy smile.gif
Turgon
Co do tego pastela, może jakieś przykłady smile.gifquestionmark.gif
Master Miko
Niestety obecnie nie smile.gif
Najlepiej byłoby gdybyś zrobił stronkę (dał zwykły zielony, szary i jako tło biały [albo odwrotnie?] ), dał print screena, potem odpalił w photoshopie, załadował screen i pobawi się odcieniami. Jak by Ci się spodobały... zapisujesz i dajesz do oceny smile.gif
sinq
mialem nie oceniać w sumie tongue.gif

minusy
- antialiasing w każdej czcionce (rób to tak jak ma to wyglądać już w przeglądarce)
- ciemno szaro (zadna z wersji mi sie nie podoba)
- menu jakies takie wąskie
- wygląda na to, że od samego początku nie miałeś na to pomysłu
- ogół na minus

plusy
przejdzmy dalej...
...a tak ogólem no uklad jak uklad, wygląd na 1+

pracuj dalej
Turgon
Tutaj kolejny wersje. Jedna na białym druga na czarnym. Dawajcie mi wskazówki, bo się uczę smile.gif :
http://upload.turgon.be/snb2.png
http://upload.turgon.be/snb3.png

Totalny śmieć ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.