Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdybyście mieli wybierać...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
primo
Witam,

biję sie od kilku dni z myślą co wybrać. Czy lepiej wziąć się za rozpracowywanie jakiegoś frameworka czy też skusić się na gotowca w postaci cms`a (mambo lub ez).
Czego oczekuję:
- chciałbym, aby dany serwis przygotowany przy pomocy wspomnianych powyżej narzedzi nie wyglądał jak szablonowy serwis
- nie chcę zajmować się typowymi zadaniami php (logowanie, uwierzytelnienie, pobieranie z bazy itp.)
- chcę, aby to spełniało standardy
- chcę, aby to nie było tak zamulone jak mambo
- chcę mieć pełną kontrolę wyglądu i wyświetlanych informacji

Co byście Wy doradzili. Nie mam takiej wiedzy, aby wypełnić wszystkie te punkty własną pracą, pomimo iż zrobiłem już kilka serwisików, które działają, to jednak w tym momencie php już tak się rozwinęło, weszło tyle nowego, że chcę z tego korzystać, ale nie mam czasu na zgłębianie tych tajników. Zresztą ktoś kiedyś powiedział po co wywarzać otwarte drzwi.

Liczę na Waszą pomoc.

pozdrowionka
Diwi
Framework służy do budowania na jego podstawie aplikacji, zaś CMS służy do zarządzania treścią. Z Twojego opisu wynika iż chcesz robić to drugie tak więc myśle że eZ jest dobrym wyborem.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.