Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysokość textarea
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
JaRoPHP
Chcę, aby przeglądarki inaczej interpretowały wysokość pola typu textarea. Dle IE5 mozna było wpisać voice-family: "}"... i działało, ale IE6 niestety interpretuje ten zapis. Jak inaczej oszukać IE?
Chodzi o model ramkowy - niestety musze mieć wysokości, które będą wyglądały tak samo w prtzeglądarkach, acha używam DOCTYPE strict.
JaRoPHP
Mam wrażenie, że się nie zrozumieliśmy.
Chodzi mi o to, aby IE zatrzymał się w interpretacji pliku CSS, po okreslonym znacziku. CZy takie coś istnieje w IE6?
IE5 przestawał interpretować regułę CSS, ponapotkaniu voice-familiy: "{"... (coś dalej), przez co dało się go oszukać. A jest cos podobnego w IE6?questionmark.gif
siemakuba
wszystko jest w linku który podał @gekon.
jest tam odnośnie Conditional Comments, co rozwiąże twój problem. Jest tam też link do wyjaśnienia szczegółowego na ten temat na Quirksmode.

pozdr.
revyag
Możesz ewentualnie spróbować w odwrotną stronę smile.gif
Ustawiasz dla ie jakąś regułę, a potem dla firefoxa tak aby ie nie zrozumiałsmile.gif
Kod
<style type="text/css">
textarea#ar {
    width:200px;
    height:100px;
}
div#cont>textarea#ar {
    height:200px;
}
</style>

1. <div id="cont">
  2. <textarea id="ar"></textarea>
  3. </div>
JaRoPHP
Racja revyag, dzięki o to chodziło.
gekon
@revyag: A IE7, który obsługuje selektor dziecka oleje ten sposób smile.gif Jedyne rozwiązanie kompatybilne w tył i w przód to komentarze warunkowe, to naprawdę nie boli.
revyag
o smile.gif
nie doczytałem chyba smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.