Jak w temacie... Chciałem wyświetlić pliki które znajdują się w katalogu ale nie wiem od jakich funkcji zacząc :/ znalazłem gotowe skrypty ale za grosz ich nie rozumiem :/ i dla tego zwracam się do Was :-) i byłbym wdzięczny za pomoc :-)
opendir -> otwarcie katalogu readdir -> czytanie zawartosci while -> petla ktora wyswietli zawartosc closedir -> zamknie katalog
lopatologia
Korson
4.06.2006, 21:13:04
świetnie działa :-) a teraz jak wyświetlić pliki według daty a nie alfabetycznie :?:
i jak pozbyć się
. ..
skowron-line
4.06.2006, 21:23:59
jesli chcesz sie pozbyc jak to ladnie nazwales a raczej zademonstrowales "." i ".." to wrzuc to do tablicy odwroc usun dwa ostatnie rekordy odwroc spowrotem i wyswietl.. kurna ale to zakrecone
Korson
4.06.2006, 21:29:27
kropków się pozbyłem... jak się teraz pozbyć alfabetycznego sortowania i posortować wyniki wedłóg daty :?: i jeszcze raz Skowron za pomoc :-)
skowron-line
4.06.2006, 22:02:07
wyciagnij date modyfikacji pliku filemtime ale jak to posortowac to naprawde niewiem
Wyświetla mi coś takiego :/ wszystko według daty dodania pliku tylko nie mam teraz pojęcia jak to wyśiwtlić na stronie :/ jeżeli ksort zmienie na sort to mi sortuje alfabetycznie...
skowron-line
5.06.2006, 19:25:44
ale nie tylko ksort i asort istnieje jeszcze jest rsort arsort i krsort. to tylko podpowiedz a odpowiedz na pyt znajd sam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.