wrażenie robi niezłe na pierwszy rzut oka. Po objętości i dość sporej różnorodności zawartości widać że pracy zostało w projekt włożone sporo. Jendak, kilka uwag z mojej strony:
- do końca nie wiem czym jest to spowodowane ale mam wrażenie, że grafika jest niezbyt dopracowana. Wrażenie takie wywołują u mnie następujące elementy - (jestem tu:
http://www.biznes.koszalin.pl/index.php/pl...cations/abc/856)
* "Wybrana Firma" na górze - link będący nazwą firmy ma fatalny, z niczym nie grający kolor. Mógłbym pomyśleć że kolor jego jest celowy, żeby było widać że to link. Ale wtedy z kolei zarzuciłbym brak konsekwencji
w tym temacie
* ikonki w belce nad artykułem - po pierwsze, nie są wyśrodkowane w poziomie względem opisujacych je linków, po drugie, nie są specjalnie dopieszczone - szczególnie wyloguj wzięte z WinXP :)
kolejne uwagi:
* treść artykułu -
typografia! - jak dla mnie font jest za mały, interlinia jest stanowczo za mała. Można by jeszcze zwrócić uwagę na fakt, że taki długi tekst powinien być podzielony na krótsze paragrafy i opatrzony stosownymi śródtytułami, ale podejrzewam że na to nie macie wpływu.
* spis treści po lewej stronie artykułu - bardzo, ale to bardzo zbite to wszystko. Dodatkowo linki są "niejawne" , dopiero najechanie myszką ujawnia podkreślenie a co za tym idzie "linkowość" tych tekstów. (Fajnym kolorem do linków jest IMHO #036, który akurat w tej kolorystyce będzie pasował.
* część "Informacje dodatkowe", pod spisem treści - znaczek, który robi za marker listy, powinien być IMHO wypozycjonowany w do góry w pionie (ten plik: ico-blok.gif)
* Link na dole artykułu, prowadzący do kolejnego rozdziału nie jest wcale linkiem do kolejnego rozdziału. Wiem o tym dopiero po kliknięciu lub spojrzeniu na spis treści - przydałoby się info w stylu: "Rozdział 2: Numer statystyczny REGON" lub "Następny rozdział: Numer..."
Przyłączam się też do uwag przedmówców dotyczących:
- stopki (ten gradient błękitny nie pasuje, jest też strasznie ciasno w obrębie stopki, i chyba przydałby się margin pod stopką. Brakuje powietrza)
- flasha na górze - w obecnym wydaniu jest zbędny - zgaduję, że finalnie będzie robił coś więcej i wtedy pewnie jego rola się zmieni
Chciałem już zakończyć, ale przeszedłem jeszcze tu:
http://www.biznes.koszalin.pl/index.php/pl...ogues/companies- po lewej jest tragicznie nieczytelnie... tragicznie... za dużo, za gęsto
- mi osobiście wybitinie nie leży to, że hover mam na całym bloku z informacją o firmie. Przy próbie skopiowania adresu firmy otworzyło mi się okno nowe, bo kopiując klikłem...
Jeszcze jedna uwaga: nie potrafię sobie wytłumaczyć roli logotypu "CB" nad pomarańczowym paskiem z opcjami. Wiem już co się dzieje po kliknięciu na niego, bo to zrobiłem. Przed kliknięciem nie mówiło mi to zupełnie nic, i wygląda to trochę jakby wciśnięte na siłę tam.
Podsumowując, wrażenie jednak pozytywne. To jest całkiem spory serwis, ciężko pamiętać przy takim serwisie o takich pierdołach jak ikonki czy coś. Pozytywnie :) Wiele pracy już zostało włożone, a bardzo niewiele pozostało żeby wrażenie było jeszcze bardziej pozytywne.
pozdr.
edit:zapomniałem o najważniejszym, co już co prawda zostało powiedziane, ale warto podkreślić :) projekt zdecydowanie wyróżnia się
in plus spośród prezentowanych tu do oceny.
jeszcze raz pozdr. i dużo wytrwałości w końcowych pracach :)