Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błedy w phpbb
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Pontiac
Witam wczoraj próbowałem wejść na moje forum lecz niestety nie mogłem wyświetla się taki bład

1. phpBB BY Przemo : Critical Error
  2.  
  3. Could NOT obtain ban information
  4.  
  5. DEBUG MODE
  6.  
  7. SQL Error : 1064 You have an error IN your SQL syntax. CHECK the manual that corresponds TO your MySQL server version FOR the RIGHT syntax TO USE near 'OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''' at line 4
  8.  
  9. SELECT * FROM motorcom_banlist WHERE ban_ip IN ('c3881064', 'c38810ff', 'c388ffff', 'c3ffffff') OR ban_userid = OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''
  10.  
  11. Line : 49
  12. File : sessions.php

Próbowałem naprawić baze, próbowałem tez optymalizować wgrałem też na nowo bazę oraz wgrałem na nowo pliki nic nie dało czemu to nie działa proszę o pomoc.
AxZx
wejdz na forum phpbb2.pl i tam poszukaj
Pontiac
Szukałem nic nie ma na ten temat !

1. <?php
  2. function check_access($userdata)
  3. {
  4. global $db, $client_ip, $user_ip, $HTTP_COOKIE_VARS, $unique_cookie_name, $board_config, $phpEx, $phpbb_root_path, $lang;
  5.  
  6. $cookiepath = $board_config['cookie_path'];
  7. $cookiedomain = $board_config['cookie_domain'];
  8. $cookiesecure = $board_config['cookie_secure'];
  9.  
  10. //
  11. // Initial ban check against user id, IP and email address
  12. //
  13. preg_match('/(..)(..)(..)(..)/', $user_ip, $user_ip_parts);
  14.  
  15. $sql = "SELECT *
  16. FROM " . BANLIST_TABLE . 
  17. WHERE ban_ip IN ('" . $user_ip_parts[1] . $user_ip_parts[2] . $user_ip_parts[3] . $user_ip_parts[4] . "', '" . $user_ip_parts[1] . $user_ip_parts[2] . $user_ip_parts[3] . "ff', '" . $user_ip_parts[1] . $user_ip_parts[2] . "ffff', '" . $user_ip_parts[1] . "ffffff')
  18. OR ban_userid = " . $userdata['user_id'];
  19. if ( $userdata['user_id'] != ANONYMOUS )
  20. {
  21. $sql .= " OR ban_email LIKE '" . str_replace("'", "''", $userdata['user_email']) . "' 
  22. OR ban_email LIKE '" . substr(str_replace("'", "''", $userdata['user_email']), strpos(str_replace("'", "''", $userdata['user_email']), "@")) . "'";
  23. }
  24. if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
  25. {
  26. message_die(CRITICAL_ERROR, 'Could not obtain ban information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
  27. }
  28. ?>

Ten kod jest w session.php i przez to wyśiwetla bład bo jest nie tak ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.