Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] wasze zdanie?
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
edious
Witam!

oddaje do oceny (nie dokonca jeszcze gotowy) projekt witrynki, a właściwie wyszukiwarki plików mp3. baza jest serwisu jest jeszcze malutka, pliczki indeksowane są przez internautów i w miare możliwości poprzez administratora smile.gif Co jakis czas sprawdzać będe legalnośc mp3, jednak pliki nie są przechowywane na serwerze na ktorym leży site, a jedynie zawiera odnosniki do plików, tak więc pytam, czy to też uznaje się za nielegalne? Ps. wyszukiwarka korzysta także do szukania wyników (po lewej stronie serwisu widać wyniki) google i inne serwisy (zazwyczaj anglojęzyczne).

proszę o ocenę:www.mp3go.kom.pl party.gif

ps. dla przykładu wyświetlania wyników wpisz np; eminem
(ze względu na małą zawartośc bazy)
Bastion
to chyba nielegalne
Fuzja
Legalne, legalne, mp3 można mieć do 24 godzin winksmiley.jpg
NuLL
OT: Nie mozna.
trucksweb
z tego co wiem, rozpowszechnianie plikow mp3 bez zgody autorow jest nielegalne. Z drugiej strony, edious zrobil tylko wyszukiwarke takich plikow w Internecie.
On plikow nie przechowuje. Torrenty tez przeszukuja siec w poszukiwaniu plikow a same ich nie przechowuja i nic im sie nie dzieje.
Wedlug mnie mozna tak robic smile.gif (moge sie mylic)
co do skryptu i strony,
grafiki to tu nie ma, ale dzialac to dziala smile.gif
Jim
design:
* za dużo różnych czcionek
* chaotyczny
* searchbox działa bardzo źle (nie można zaznaczyć części frazy, kursor zawsze na końcu (?) )

funkcjonalność:
* przykładowo szukam frazy 'madonna', wynik 3 pliki, następnie klikam link po lewej i wyświetla się kilkanaście mp3 (?)
* sporo linków nie działa

Ogólne wrażenie: podoba się, ale wątpiłbym w legalność.
edious
co do funkcjonalnosci i wygody dzialania oraz grafiki, to zgadzam sie, zawsze moge poprawic. A co do legalnosci sam mam watpliwosci, dlatego tez, jesli ktos mial podobna sytuacje, to prosze o wypowiedzenie sie w tej kwestii.

ps. co do tego wysukiwania, o ktorym napisal Jim, to jest kwestia tego, iz glowne wyniki, to pliki wyszukane w katalogu, a wyniki po lewej, to pliki wysukane poprzez inne serwisy oraz google.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.