Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [news] EasyEclipse 1.0.2
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Bastion
Tydzień temu, środowisko EasyEclipse po dwóch wydaniach oznaczonych jako beta zostało przeniesione do stabilnej gałęzi 1.0. EasyEclipse to bardzo wygodne w instalacji środowisko Eclipse z szeregiem dodatków, takich jak specjalizowane dystrybucje dla Javy oraz z obsługą języków php, Ruby oraz Python. Dołączona została także platforma LAMP, a także pokaźny zestaw wtyczek poszerzających funkcjonalność całego środowiska.

Strona domowa środowiska EasyEclipse : http://www.easyeclipse.org/site/home/
athabus
Dzięki za linka. Trzeba przetestować - z tego co pamiętam konfiguracja całego IDE z Pluginami (zwłaszcza pod Windowsem) nie jest takie proste jakby się mogło wydawać. Jeśli to bedzie działać stabilnie to fajna inicjatywa. Może na nowym linuksie dzisiaj przetestuję i dam znać
splatch
W Eclipse jest coś takiego jak Update Manager, który odwala całość roboty za Ciebie. Nie trzeba do tego EastEclipse winksmiley.jpg
athabus
U mnie się niestety nie sprawdził... Już teraz nawet dokładnie nie pamiętam o co chodziło, ale ostatecznie i tak musiałem pare rzeczy ręcznie instalować.
Najbardziej namęczyłem się z debugerem - ale tu chyba nawet EasyEclipse nie pomoże bo oprócz konfiguracji programu trzeba również serwer skonfigurować sad.gif Dzisiaj robie reinstalkę kompa - jeśli wszystko dobrze pójdzie to zainstaluje EasyEclipse i podzielę się wrażeniami. Szkoda że wtp nie ma zintegrowanego - bardzo lubię ten dodatek. Najwyżej sobie doinstaluje biggrin.gif
splatch
Eclipse ma wbudowany debugger (i framework do tworzenia tychże). Niestety nie ma na dzień dzisiejszy stabilnego debuggera dla php, który by łatwo można podpiąć. Konfiguracja php Eclipse i samego php z debuggerem wymaga trochę czasu, być może teraz php IDE, które tworzy między innymi Zend zmieni ten stan rzeczy. Z tego co sprawdzałem debugger już działa i to dość sprawnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.