Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]wielkosc elementow strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Duke Nukem
Witam!
Jak zrobic, zeby wielkosc elementow(np szerokosc i wysokosc tabeli) nie zmieniala sie przy zmniejszaniu okna przegladarki? Jak najlepiej definiowac szerokosc i wysokosc tabeli? Czy lepiej jest w procentach czy w pikselach?
mike
Cytat(Duke Nukem @ 18.07.2006, 14:09 ) *
Czy lepiej jest w procentach czy w pikselach?

Jeśli się zastanowisz co to jets procent to sam sobie odpowiesz.
Procent to określona część całości (w uproszczeniu).

Więc jeśli dasz 20% okna przeglądarki a okno się zmniejszy to .....

Odpowiedzią sa pixele lub inne miary absolutne.
Duke Nukem
zgadza sie......ale jak wezme nawet w px czy pt to zmniejszajac okno przegladarki zmniejszaja sie elementy strony (resize), testowalem na operze.

Jesli ktos nie wie o co mi chodzi to np strona tego forum tez sie zmniejsza wraz ze zmnejszaniem okna, a strona onet.pl nie (teraz sprawdzalem w IE).
nospor
Cytat
ale jak wezme nawet w px czy pt to zmniejszajac okno przegladarki zmniejszaja sie elementy strony (resize), testowalem na operze.
JA tez testowalem na operze i mi dziala prawidlowo. px sie nie zmniejszaja , procenty tak.

Cytat
Jesli ktos nie wie o co mi chodzi to np strona tego forum tez sie zmniejsza wraz ze zmnejszaniem okna, a strona onet.pl nie (teraz sprawdzalem w IE).
strona tego forum jest na procentach, to sie zmniejsza
Duke Nukem
fakt.....zgadza sie.....dzieki....to ja cos pomylilem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.