odpowiedzi wiem jak dodać do tabeli (sonda_odp)
<?php <form action="administracja.php?mod=sondy" method="post"> <table cellspacing="0" cellpadding="0" align="center" border="0"> <tr><td class="text_02" align="right"><b>Pytanie:</b></td><td><input type="text" name="pytanie" size="30"></td></tr>'; $i = 0; for($i;$i<=9;$i++){ echo '<tr><td class="text_02" align="right"><b>Odpowiedź '.$i.':</b></td><td><input type="text" name="odpowiedz['.$i.']" size="30"></td></tr>'; } echo ' <tr><td><input type="hidden" name="rozpoczeta" value="'.$data.'"></td></tr> </table> </forum> ?>
<?php $pytanie = $_POST['pytanie']; $rozpoczeta = $_POST['rozpoczeta']; $odpowiedz[] = $_POST['odpowiedz']; foreach ($odpowiedz as $odp){ $wykonaj = ("INSERT INTO $tbl_sondy_odp (id, pytanie, odp_1='$odp[0]', odp_2='$odp[1]', odp_3='$odp[2]', odp_4='$odp[3]', odp_5='$odp[4]', odp_6='$odp[5]', odp_7='$odp[6]', odp_8='$odp[7]', odp_9='$odp[8]', odp_10='$odp[9]', '$rozpoaczeta'"); } ?>
ale nie wiem jak zrobić, żeby do tabeli z pytaniami w kolumnie zawierającą ilośc pytań danej sondy wpisywało sumę pół (odpowiedzi) które nie są puste. Chodzi mi o warunek
<?php ?>
pozdrawiam