Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ponownie www.glubczyce.info/psm2
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dczerner
Ponownie proszę o ocenę strony: www.glubczyce.info/psm2 Tym razem wszystko wygląda inaczej, proszę niezwracać uwagi na drobne błędy w galerii i kalendarium. Czekam na ocenę i porady. Mi osobiście coś niepasi z banerem, ale niewiem jak będzie wyglądał lepiej.
sowi
baner faktycznie nie jest udany. Na pewno konieczne jest zmienienie czcionki i pozbawienie jej tych wycinankowych pikseli. Dodatkowo kolor nie komponuje sie dobrze z resztą.

Strona trochę grobowa jak na strone - mysle ze dobrze by bylo dać jakieś zdjęci

Na Twoim miejscu zmieniłbym również czcionkę. Aha - css trochę kuleje - zwlaszcza nawal <br /> winksmiley.jpg

Jezeli chodzi o stopkę to albo ją rozciagnij na calość części właściwej (tak chyba najlepiej by było) albo chociaż odrobinę potraktuj ja gradientem
dczerner
Napisy na banerze zmienię, ale czy może zostać ten rażący zielonkawy odcień, czy lepiej będzie tak: www.glubczyce.info/psm2/images/header44.jpg
Może poradzicie mi co dodać, może jakiś instrument na banerze? Albo więcej nutek? Jeśli tak to w jakich kolorach?
nasty
pod zdieciem jest sporo pustego miejsca, czemu ?
dczerner
Słuszna uwaga nasty_psycho, muszę pomniejszyć obrazek menu. Proszę o pomoc z fotterem, na wszystkich podstronach fajnie się układa, jest tylko problem z tymi na których jest mało treści tak jak tu: Kontakt Ustawione jest na divach, jak zajdzie potrzeba mogę wstawić kod. Wcześniej robiłem tak tylko na tabelkach, a na divach dopiero się uczę.

Zastosowałem z-index, i min-height w css i wszystko działa .... w firefoxie, a w IE wszystko wygląda okropnie.
Cysiaczek
No nie wiem, czy działa - wszystko się rozjeżdza w dziale kalendarium.
Dodatkowo używasz różnych odstępów pomiędzy liniami na róznych stronach, co nie wygląda za dobrze w tym wypdku :/
nazihipi
Cytat(dczerner @ 24.07.2006, 23:07 ) *
Napisy na banerze zmienię, ale czy może zostać ten rażący zielonkawy odcień, czy lepiej będzie tak: www.glubczyce.info/psm2/images/header44.jpg

dużo lepiej...

zlikwiduj ten zielony kolor na obrazku pod treścią (+ nie tak ostro z tą kompresją...)...

ten instrument pod menu.. za duży kontrast, albo zrób go w kolorach podkładu pod menu, albo narzuć na niego jakąś przeźroczystość..

ogólnie design ciekawy, zobaczymy po poprawkach
dczerner
Cytat(Cysiaczek @ 25.07.2006, 14:37 ) *
No nie wiem, czy działa - wszystko się rozjeżdza w dziale kalendarium.

Owszem rozjeżdża sie w dziale kalendarium i przy powiększaniu fotek, ale to muszę jeszcze przerobić (skopiowane ze starej wersji strony). guitar.gif

Cytat(Cysiaczek @ 25.07.2006, 14:37 ) *
Dodatkowo używasz różnych odstępów pomiędzy liniami na róznych stronach, co nie wygląda za dobrze w tym wypdku :/

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, które odstępy? ohmy.gif

Dzięki bardzo za sugestie rolleyes.gif , nazihipi postaram się wprowadzić zmiany jeszcze dzisiaj, w grafice jestem początkujący i znalezienie odpowiednich efektów może mi trochę zająć. worriedsmiley.gif
Cysiaczek
Ano. Uzywasz <li> - to robi odstepy, ale brzydko wygląda (jie pasuje do reszty podstron), zwłaszcza, że menu zasłania częśc tekstu tongue.gif
dczerner
Cytat(Cysiaczek @ 25.07.2006, 14:56 ) *
Ano. Uzywasz <li> - to robi odstepy, ale brzydko wygląda (jie pasuje do reszty podstron), zwłaszcza, że menu zasłania częśc tekstu tongue.gif

Poprawię to w najblirzszym wolnym czasie, jak już pisałem kalendarium jest kopią ze starej wersji strony i niepasuje do nowej, tak samo jak powiększanie fotek w galerii. Ale dziękuje za sugestie. :roll2:

Poprawiłem ten instrument pod menu i baner, ale niewiem jakie zrobić napisy na banerze sadsmiley02.gif
nasty
no, robisz postepy
te menu po lewej troche podnies, i wstaw cos do topu bo jest za pusty
dczerner
Chce wstawić napis PSM | Głubczyce Tylko problem w tym, że niewiem jakby to najlepiej pasowało. Czcionka kolor, może jakiś efekt ? Menu już podnoszę.

Jak wygląda teraz top. STRONA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.