Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout]Kolejna strona domowa poszła na armaty...
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Turgon
http://turgon.i365.pl/layout1.png
Co do menu i stopki brakło mi już weny. Może wy mi coś podpowiecie...
Proszę tylko szczerze, to mój trzeci layout, ale pierwszy kolorowy.
Z powodów wyżej wymienionych strona nie została przetworzona na obrazeczki i kod.
nazihipi
Cytat
Proszę tylko szczerze, to mój trzeci layout, ale pierwszy kolorowy.

blink.gif

IMHO jak dla mnie to rodem z szablony.pl

brzydkie czcionki.. na grafice i w tekście

top, który kompletnie nic nie mówi

niczym się nie różni od miliarda innych...

5/10

pokaż kod to może podniose :roll2:
dawhol
taka jakas nijaka =/ i z lekka uboga sie wydaje =)
Turgon
nazihipi: Zobacz na lewy dolny róg wyjaśnienie skrótu w prawej części paska.
Co do czcionek użyłem couriera new, gdyż chciałem uzyskać niejaki akcent z shella. Plus nie wygładzany zupełnie Times New Roman (chyba, że Arial - nie pamiętam).
Wyróżniać ma się treścią głównie.
Kodować nie będę bo po co ? Jak jest nie skończony lay...
dawhol : Napisz mi jakąś konstruktywną ocenę, a nie tylko "taka jakas nijaka" - co to niby ma znaczyć ?
shpyo
Bardzo słaba praca:
- za małe,
- tygoprafia źle dobrana,
- ten tekst w newsach lepiej zastąpić "Lorem ipsum..." (http://lipsum.com), który wygląda jak zwykły tekst i poprawia wizualnie projekt. To co jest teraz strasznie szpeci w oczy.
- dalej ciężko pisać, bo nie napisałeś do czego ma być ten projekt.
nasty
4+/10
Fonty nie bardzo
kolory w topie i footerze sie nie komponują
i nie wiem cos mi nie przypadla do gustu
Ja_Szczur
Cytat(Turgon @ 26.07.2006, 23:26 ) *
[...] ale pierwszy kolorowy.

ja tam widzę tylko ten zielony pasek, który nijak mi się widzi co do całości utrzymanej w skali szarości
[niby jest jeszcze stopka, ale żeby ją zobaczyć, należy przewinąć stronę - pasek rzuca się pierwszy, mnie on drażni]

nagłówki masz strasznie rozwalone (chodzi mi o duże paski tam, gdzie masz "content", "menu", "login")

być może strona jest szablonowa, ale mi się jej układ podoba
no i popracuj nad logo (i zmień ten pasek zielony!)

[stopka] copyright... 2006-2007 - daleko sięgasz w przyszłość tongue.gif
SHiP
Cytat
a ja zawsze sie zastanawiałem skąd wy to głupie lorem impus bierzecie ;p

Do wymiany: wszystko? ;]

Po kolei ;]
1. Top nie pasuje jak juz chcesz robic strone z jedną grafiką w topie to daj ogromnego słonecznika czy coś spokojnego.. Pomyślmy logicznie jeśli masz coś dynamicznego w topie to reszta nie moze stać tak "nieruchomo"

2. zielony pasek po topem, kolor moze być ale daj moze jakis gradient lepiej to bedzie wyglądało ;] Wywal ten napis "Turgon Page" nie pasuje czcionka

3 menu i miejsce na text ;] - czcionka leży nie pasuje kompletnie, kolory w naglowkach zmien na jakies(pomarańczowe? coś kolorowego bo jest za siwo) i je lekko powieksz

4.te ikonki przy newsach ;] po prostu porażka...

5. stopka - nie wiem co ci do głowy przyszło(jakas wizja?) że taki dobrałeś kolor ;] ale on nie pasuje całkowicie winksmiley.jpg

Jak mi sie bedzie nudziło(a pewnie bedzie) to zmontuje moją wersje w photoshopie... winksmiley.jpg na podstawie tego co masz winksmiley.jpg

EDIT:

Ok posiedziałem kilka minut

moze nie jest rewelacja ale przyjrzyj sie topografi czcionki nieszeryfowe dużo bardziej sie nadają na strony www ;] Poszukaj na google darmowych ikonek baardzo uatrakcyjniają stronę no i oczywiście gradienty winksmiley.jpg

Powodzenia smile.gif
Turgon
Dobra co do ikonek. Jak narazie uczę się robienia layoutów w XHTML 1.1 Strict używają divów do struktury.
Co do kolorystyki według mnie pasują do ciebie rzeczy... Chociaż ten zielony może jest zbyt ostry. Spróbuje bez niego winksmiley.jpg .
Co do loga, brak mi już pomysłów. Wszystko inne mi jakoś nie pasowało, choć ten odcień tutaj pasuje.
nazihipi
Cytat(Turgon @ 27.07.2006, 08:59 ) *
Zobacz na lewy dolny róg wyjaśnienie skrótu w prawej części paska.

nie napisałem, że 'kradziona' tylko, że wygląda jak wszystkie oklepane darmowe szablony

pogadaj z SHiPem to może coś z tego bedzie smile.gif
dawhol
Cytat
dawhol : Napisz mi jakąś konstruktywną ocenę, a nie tylko "taka jakas nijaka" - co to niby ma znaczyć ?

No a wiec chodzi mi tu oto ze te kolory do siebie nie pasuje jak dajesz niebieski zielony i szary to dawaj wiecej tych barwnych kolorów niz szarosci by był o wiele lepszy efekt smile.gif a pozatym ja dał bym jakiego patterna lub gradient smile.gif

~SHIP lay nawet nawet jednak zbiedziles z lekka ten pasek pod logo smile.gif za blady wzgledem reszty i stopka tak samo smile.gif
Turgon
http://www.turgon.i365.pl/testy/lay/ - no macie stronę realnie... ufff...
http://validator.w3.org/check?uri=http://w...5.pl/testy/lay/ - na dodatek udało się za pierwszym razem ! Jupi !
ens0re
Co do kodu...nie za mało tych divów? tongue.gif Nie dość że divitis to i classitis tongue.gif A i zwróć uwage na fenomenalny i jakże zaskakujący wygląd w IE guitar.gif A co do samej strony, top pusty, ten zielony pasek pod topem, i typografia leży. Ten pasek może nie tyle co zbędny, ale napis można na top przenieść a na pasku umieścic nawigacje lub coś.
Turgon
W ie rzeczywiście kiepsko, ale nie wiem jak to naprawić.
SHiP
Cytat(nazihipi @ 27.07.2006, 12:24 ) *
pogadaj z SHiPem to może coś z tego bedzie smile.gif

Zacytuję piosenkę Szazy winksmiley.jpg "Bierz co chcesz wszystko weź" winksmiley.jpg
Turgon
Nie znam ani kontaktu ani nic. Po za tym chyba zaprzęgnę do robienia mi layoutów znajomych grafików.
Lisek54
Nawet ładny... ale nie wyróżnia się 4/10
Turgon
Już zrobiłem kilka innych winksmiley.jpg .
sinq
mnie sie nie podoba
- grafike w topie sam robiles ?
- czcionki zle dobrane
- kolorystyka do dupy
- mam dalej wymieniac ? mysle ze starczy

offtopic.gif Turgon po co debilnie nabijasz posty gdzie sie da ? dry.gif offtopic.gif

co do postu ponizej n.t nabijania postow mialem na mysli tez inne tematy (szukac nie ma sensu bo jest tego duzo), a swoja droga to co z tego ze temat jest twoj ? dry.gif

ps1. sam odswiezyles ten temat nie wiem po co
ps2. zastanow sie czy ja nabijam posty ? pomysl czasem...
Turgon
To mój temat Sinqu ! Więc po co debilniesz nabijasz posty :
Cytat
mnie sie nie podoba

Chce uzasadnienie oceny ! Informuje, że to nie jest najświeższa praca i żeby nie odgrzewać tematu.
mikado11
hmmm

mam wrazenie ze wziałes az za nadto do serca sobie zasady webusability. stron wyglada jak z podrecznika pt"jak zrobic prostą i czytelną stronę" ale nic poza tym

szkoda

ocena 4/10

czysta i ładna ale pusta jak pusty kartoon
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.