Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dynamiczny upload pliku na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Shaezar
interesuje mnie takie info jak jest na http://www.fotosik.pl/ przy uploadzie pliku, znaczy sie zasek postępu uploadu.
Jeśli mógłbym, to prosze o jakiś link z tutorialem/info na ten temat, bo słabo znam js i źródło strony nie pomaga
MissMoneypenny
To wszystko rozwiązne jest (w podanych przeze mnie przykładach) za pomoca AJAX-a i najczęściej php. Masz tu kilka tutoriali/gotowych rozwiazań, w internecie jest tego sporo.
Link1
Link2
Link3
Mam nadzieję, że się przyda.
Shaezar
no skorzystałem z jednego z linków, niestety coś nei działa tak jak powinno.
Starałem się podpiąć bibliotekę ajaxa, jednak chyba źle to robie, skoro pasek zamiast sie przesuwac, stoi w miejscu i dopiero potem jak plik sie wgra jest napisane, ze upload udany ? Pewnie skryptowi własnie tego brakuje. Proszę o jakiś namiar na instalacje HTML_AJAX-alfa, na razie dla systemu windows, bo obecnie tutaj siedze i mam gotowego webserva.
Chyba że to wina czegoś innego snitch.gif
BTW staram se uruchomić skrypt spod LINK1 smile.gif
Poza tym mozna posta przenieść do działu poniżej, bo wylondował tu przez moją niewiedze.

Swoją drogą testował ktoś skrypt spod 'LINK1'. Jeśli tak idziała poprawnie, to proszę o jakis kontakt i pomoc, bo juz pomysły mi sie konczą, a efektów nie widac. Najgorsze jest to, że bez tego sie nie obejdzie.

Nie macie żadnych pomysłów?

To chyba wina serwera. Zeby używac ajaxa, trzeba mieć apache ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.