Mam problem z skryptem rezerwacji. Mam w bazie pola od i do w postaci timestampu. Problemem jest jak zaznaczyć odpowiednie komórki w tabeli(przy pomocy zmiany tła) jeśli danego dnia jest rezerwacja? Problem zostałby rozwiązany gdybym nie brał pod uwagę czasu generowania skryptu - po prostu sprawdzanie każdego dnia po kolei. Mój kolejny pomysł wyglądał następująco: sprawdzam czy $rez!=TRUE jeśli nie to forem sprawdzam wszystkie rezerwacje w tablicy i jeśli jest jakaś na dany dzień zaznaczam komórkę, przypisuję $rez=TRUE; jeśli $rez==TRUE to koloruję każdą komórkę i jednocześnie sprawdzam czy danego dnia nie nastąpił koniec rezerwacji - jeśli tak $rez=FALSE. Wiem, że zawile to opisałem, ale inaczej już nie potrafię. Są jeszcze inne sposoby?
Aktualnie tak to wygląda: http://villa-merry.com/kalendarz.php.
Aktualny kod, który mam nadzieję, że ułatwi zrozumienie mojej wiadomości:
<?php for($x = 0; $x<=12; $x++){ { }else{ } //for($dn=0;$dn<dzien_tyg_nr($n,$y);$dn++) echo '<td>00</td> '; for($i=01;$i<=dni_mies($n,$y );$i++) { if($rez != TRUE){ // mktime(0,0,0,$n,$i,$y)>=$row[$z]['from'] $bg = ' bgcolor="#FF00FF;"'; $rez = TRUE; $rez_id = $z; $rez_i = $i; $rez_n = $n; $rez_y = $y; } } //mktime(0,0,0,$n,$i,$y)>=$row[$rez_id]['to'] $bg = ''; $rez = FALSE;} if ($i<10) $i = '0'.$i; } } ?>
UPD.: Nieaktualne