Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poruszanie sie po katalogach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
PONURY ZNIWIARZ
Witajcie, tworzę skrypt zarządzajacy plikami i katalogami na serwerze - bez potrzeby uzywania ftp (podobny do phpCommander).Napotkałem problem.
Otórz jak napisac czesc skryptu odpowiedzialna za bezproblemowe poruszanie sie miedzy katalogami,od katalogu do katalogu i wyswietlanie plików.
Z tym mam powazny problem - prosze o wasza pomoc i pomysły, jak mozna to napisac.

Skrypt oparty jest o okno konsoli,w polu input typu tekst wprowadzam zprecyzowane wczesniej komendy (podobne do total commandera, dos,unix, mieszanka wczesniej zdefiniowana) np. cd .. - cofnie mnie do katalogu nadrzednego.
Nastepnie wyswietlam je obok w tabeli, wszelkie komunikaty, zdarzenia itp wszystko w tabeli, ogólnie zasada działania jak system DOS.

Wydedukowałem z kolegą ze moznaby chyba.. przypisac tablicy readdir(), zawierac ona bedzie aktualny katalog,potem jakas uniwersalna zmienna z adresem przenoszacym mnie po katalogach.
Ale nie wiem jak miałoby to wygladac i czy to mozliwe.

Gdybym posiadał ten algorytm, umiałbym napisac cała reszte
Czekam na wasze opinie i pomoc. Dziekuje.
mike
Co sie wydzierasz?
Ech, kultury za grosz w Internecie....

Pocxzytaj sobie o kulturze wypowiedzi w Internecie a potem popraw temat wątku.
PONURY ZNIWIARZ
Nie chciałem., poprawiłem co nalezy. Nadal prosze o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.