Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [GIMP] problem z *.gif
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
almurik
Witam, mam trochę dziwny a może śmieszny problem i za bardzo nie wiem gdzie pasuje ten wątek bo nie widzę nic związanego z grafiką. Jak źle trafiłem to proszę nie bić smile.gif.

Wydziergałem w gimpie jakiś tam lay pociąłem zgrubsza i niby wszystko ok. Jednak naprawiając laptopa znajomej otworzyłem stronę i grafika całą 'podziurkowana'. Nie mogę pokazać bo nie zrobiłem screena ale obrazek wyglądał tak jak wyglądają obrazki kiedy jakość kolorów w systemie jest bardzo niska. Zaznaczam, że była normalna i wszystko prócz obrazków było ok. Myślałem, że to wina przeglądarki użyłem innej i to samo. Zerkam na inne strony i część grafiki też rozmyta. Okazało się że wszsytkie *.gif'y zamiast gładkie są rozmyte sad.gif. Jeśli chodzi o inne formaty png jpg to są ok. Czy ktoś spotkał się z takim czymś i wie czym to może być spowodowane ?
Bastion
ten problem to może "only 256 colors" ?
almurik
eghm no właśnie nie 256 colors bo poza tymi gifami to wszystko jest jak najbardziej OK. Laptop też nie spadł z Tira ... smile.gif. Chyba namieszałem z tematem bo tutaj problem bardziej sprzętu(Toshiba)/systemu(XP)/ustawień(raczej default) ... niż tego gimpa hmmm no nie wiem kompletnie gdzie szukać i do czego się dobrać, gdyż jest to bardzo dziwne śmieszne i zarazem głupie smile.gif bo problem dotyczy tylko i wyłącznie gifów tych widzianych za pomocą www i tych ściągniętych na dysk.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.