Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Zresetowac mysql_fetch_assoc();
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
no_face
Witajcie,

pogrzebalem troche, lecz odpowiedniego rozwiazania nie znalazlem. Moj problem polega na tym, ze chcialbym 2 razy uzyc mysql_fetch_assoc(); tak by rezultaty byly pokazywane od poczatku. Teraz po wykonaniu zapytania mam powiedzmy 10 rekordow, za pomoca mysql_fetch_assoc(); robie co trzeba, po jakims kawalku kodu potrzebuje znow zaczac od rekordow z poczatku. Nie chce wywolywac zapytania do SQL ponownie. Prosze o pomoc.
no_face
A ja w zagramanicznych manualach szukalem smile.gif

Tak, o taka funkcje mi chodzilo. Lecz pojawia sie jedno ale. Po jej wywolaniu, gdy wyniki uzyskuje przez mysql_query(); pojawia sie taki komunikat:
Kod
Warning: mysql_data_seek() [function.mysql-data-seek]: Offset 0 is invalid for MySQL result index 4 (or the query data is unbuffered) in c:\usr\apache\httpd\html\v_p\mapa\index.php on line 47

W manualu jest napisane by wlasnie uzywac mysql_query(); Wytlumic blad, czy kombinowac z tym buforowaniem?
nospor
Albo zapytanie nic ci nie zwrocilo, albo sporobuj ustawic MYSQL_STORE_RESULT dla mysql_query. Wszakze napisali ze jest to domyslnie ustawiane, ale sprobuj
no_face
Rzeczywiscie zapytania zwracaly co jakis czas puste wyniki, baza jeszcze nie byla dokonczona, przepraszam za problem i bardzo dziekuje za udzielona odpowiedz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.