Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Telefon
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
nospor
Hejka, moge z listy sobie wybrac jeden telefon. Chcialbym poznac wasza opinie, ktory jest najlepszy. Chodzi mi o uzytkowanie, jakosc zdjecia. Oczywiscie zaraz sam przejrze w necie parametry, ale mi takie rzeczy zazwyczaj nic nie mowia. Chcialbym poznac opinie uzytkownikow na temat takich telefonow.
Cytat
Model Cena netto
Jablotron 450,00
LG KG 220 butterfly 507,38
Motorola C390 + BT 450,00
Motorola L6 613,94
Motorola L6+H500 572,90
Motorola L7 859,84
Motorola V 235 490,00
Motorola V 3 818,00
Motorola V 360 654,92
Nokia 1600 245,08
Nokia 3100 302,00
Nokia 5140i 515,57
Nokia 6020 490,00
Nokia 6021 597,00
Nokia 6021+BT 622,13
Nokia 6030 327,00
Nokia 6060 409,02
Nokia 6103 654,91
Nokia 6822 925,41
Samsung E530 982,79
Samsung E800 531,97
Samsung X200 327,05
Samsung X480 450,00
Samsung X600 859,84
Samsung X640 490,98
Samsung X700 1064,00
Siemens CF62 359,84
Sony Ericsson J210i 286,00
Sony Ericsson K300i 368,00
Sony Ericsson K600i 654,92
Sony Ericsson K700i + BT 818,00
Sony Ericsson K750i 1007,00
Sony Ericsson T290i 179,51

Narazie przejrzalem Samsung X700:
http://www.plusgsm.pl/telefony/samsung/x700/index.asp
Aparacik, radyjko, odtwarzac mp3 i inne bajery. Wszystko ladnie pieknie, ale moze ktos ma doswiadczenia z uzywaniem takiego cuda?
kszychu
Używam Nokii 6103: aparat - kiepski ale na tym mi nie zależało (mając lustro Nikona wstyd robić zdjęcia telefonem ;-)), mp3 - brak, wbudowana pamięć - 4MB bez możliwości rozszerzenia, posiada radio.
Największą jak dla mnie wadą jest mniejsza wtyczka ładowarki, przez co stare ładowarki niestety nie pasują (ani szybkie ani wolne). Poza tym telefon (jako telefon) jest świetny, w końcu to Nokia.
O pozostałych się nie wypowiadam, bo nie znam, poza Motorolą V3, ponoć bardzo zawodna, no i wygląda lepiej z daleka niż w rękach (tani plastik).
Turgon
Cytat
Sony Ericsson K700i + BT 818,00

Świetny chociaż niektórzy się skarżyli, że tnie się joystick. Naprawdę polecam. Co do k750i to też podobno dobry jest.

kszychu:
Teraz Nokia przegrała z SE. Znam gościa któy nigdy nie kupował innego telefonu niż produkowane przez Nokię. I teraz co ma ? SE.
skowron-line
ja osobiscie polecil bym ktoras z noki sam jestem wielkim fanem 6310i bez bajerow ale sluzy mi wiernie od jakichs 4 lat i zero problemow
nospor
Cytat
Co do k750i to też podobno dobry jest.
No wlasnie tak teraz przegladam te parametry pokolei i wlasnie ten model mi przypadl do gustu. No i ma lepszy aparacik od tego co wspomnialem wczesniej.

@kszychu no a ja aparaciku nie mam, wiec w telefonie moglby byc jakis lepszy smile.gif

Cytat
ja osobiscie polecil bym ktoras z noki sam jestem wielkim fanem 6310i
Akurat tej nie mam na liscie winksmiley.jpg
kszychu
Cytat(Turgon @ 13.09.2006, 16:24:26 ) *
kszychu:
Teraz Nokia przegrała z SE. Znam gościa któy nigdy nie kupował innego telefonu niż produkowane przez Nokię. I teraz co ma ? SE.

Nie jest tematem wątku wyższość jednych firm nad drugimi. Jedni lubią multimedia i kupują SE inni wolą niezawodność i wybierają Nokie. Opisałem tylko jeden konkretny model, który znam i który polecam. To wszystko.
nospor
No ja teraz tez mam Nokie. Jak czolg. Spadnie z okna i nadal chodzi. SE pewnie by sie rozbil... ?
Turgon
Tu akurat widzę, że macie pewne niedokształcenie. Mój Sony Ericsson jest zwyobijany etc. tak samo jak moja była nokia 6310i i jest w świetnym stanie po za tym, że obudowa obdarta.
nospor
Cytat
Tu akurat widzę, że macie pewne niedokształcenie. Mój Sony Ericsson jest zwyobijany etc.
No ja wlasnie sie nie znam i mowilem to otwarcie smile.gif
I o takie opinie mi tez chodzilo, czy sie nie lamie za szybko. smile.gif
Turgon
Powiem szczerze, że często jeżdże na rowerze i mój SE lubi sobie wypaść z kieszeni i polatać po różnych kamykach piachach.
yaro
Miałem kilka dni: Sony Ericsson K750i, jest naprawde super, poprostu kombajn, jeszcze zależy kto co chce smile.gif
Bardzo fajnie sie obsługuje, nie miałem żadnych problemów z nim przez te kilka dni. Może nie jest najmniejszy ale mi sie podoba
Turgon
Apropos polecam ci odrazu kupić Blue Soleil smile.gif . Bardzo ułatwia prace z komem. Możesz zgrywać i wgrywać do niego różne rzeczy.
NuLL
Jesli chodzi o telefony z tej listy to SE K750i jest bezkonkurencyjny
-> Jeden z najlepszych aparatow fotograficznych na rynku - poza aparatami 3Mpx nie ma konkurencji
-> Bardzo dobrej jakosci odtwarzacz Mp3
-> Radio z RDSem
-> Karty pamieci do 2GB - najwieksze na rynku
-> Bardzo dobra polimerowa bateria
-> Calkiem niezly wyswietlacz
-> Patrzac na ilosc funkcji i ich jakosc jest niewielkich rozmiarow

Porownujac X700 x K750i
- telefon jest wiekszy winksmiley.jpg
- ma gorszy aparat
- gorsza baterie
- lepszy wyswietlacz
- lepsze dzialanie BT - w K750i czasami sa z tym problemy.

Podsumowywujac - telefony o podobnym mozliwosci jednakze dopracowanie stawie SE na zdecydowanie lepszej pozycji. Reszta telefon raczej nie warta uwagi ze wzgledu na brak slotu kart pamieci winksmiley.jpg ( poza Motorola L7 ktora ma cienki aparat, nie ma radia winksmiley.jpg

Jakbys chcial cos wiecej wiedziec sluze pomoca smile.gif
nospor
Super, dzieki wielkie. Kolejne posty utwierdzają mnie w SEK750i.
Tak wiec jutro skladam zamowienie na ten wlasnie telefon. Dzieki jeszcze raz.
NuLL
Jedyny problem w tym telefonie to dziwny format kart pamieci MemoryStick Duo sa spotykane tylko w produktach Sony i SE - jesli masz np cyfraka innego niz Sony winksmiley.jpg to niestety nie bedzie to pasowac winksmiley.jpg
nospor
Eh, poki co nie predko se cyfraka kupie. Narazie sie zadowole tym w telefonie biggrin.gif
php programmer
A tak dodam jeszcze, że miałem motorole (nie pamietam jaką dokladnie)\
ale straszanie nieintuicyjna była, nie sądziłęm nigdy że będę musiał
się uczyć obsługiwać komórkę, a motorola mnie do tego zmusiła,
skandal exclamation.gif!!! , chyba ich pozwę za straty czasowe i moralne
....
no dobra z tym ostatnim to żartoewałem winksmiley.jpg
Fuzja
Ja miałem k300i z Sony Ericssona i nadal mam i polecam winksmiley.jpg
Szybkie wejście do internetu, google wyszukanie czegoś to poprostu czynność trwająca pol minutki, tak samo strony nie sypią się, dla przykładu wikipedia wygląda przejrzyście obrazki ładują się też szybko, świetna jakość, dobre dla uczniów przed spr/egzaminem etc, zeby wyszukać informacje o kims smile.gif
nasty
Sony Ericsson K750i 1007,00
Jest super, tylko jest jeden problem, mam 2 kolegow ktore je maja i sa z nich bardzo zadowoleni, ale po jakims czasie joystik sie psuje, i trzeba do serwisu dac, ogulnie to jestem fanem SE, mialem kilka razy nokie ale po przejsciu na SE (W550i), iestem bardzo zadowolony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.