Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: exec, apache na roocie i problemy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
modern
Czesc
wiem ze takich tematów bylo sporo i wiekszosc z nich czytalem ale zaden mi nie pomogl
otoz w jednym z nich przeczytalem zeby uruchomic apache przez roota na mojego usera, i w ten sposob moge wykonywac wiecej polecen niz wczesniej, bo wczesniej dzialaly tylko komendy shell_exec('ls'); albo 'df -h' i takie tam... teraz moge tworzyc, kasowac katalogi wiec juz jest postęp
ale nadal przez przegladarke www, przez skrypt php nie moge otworzyc nic na screenie poniewaz wyswietla mi sie cos takiego 'Must be connected to a terminal.'
najbardziej zalezy mi na tym screenie... i nie wazne czy to jest bezpieczne czy nie bo ja i tak to tylko testuje sam dla siebie smile.gif
Z góry dzieki za pomoc
Jojo
O screenie możesz zapomnieć. Screen może działać tylko jeśli masz jakiś terminal, a jakiekolwiek skrypt (nie tylko php) terminalu na serverze nie otworzy. Możesz ewentualnie uruchomić proces w tle. O tym sam pisałem dziś na "Przedszkolu".
modern
Temat: php Uruchomienie procesu w tle

dzięki, znalazłem
a czy da sie uruchomić kilka procesów zeby one sobie byly
a potem wejsc w ktorys i go "edytowac" ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.