Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][apache?]Totalny problem z URLami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Turgon
Otóż testuje mojego frameworka i mam problem z linkami. Korzysta on z PATH_INFO i jest w związku z tym problem.
index.php
Gdy strone tak wywołam wszystko cacy.
Jak już wywołam tak lub dodając inne paramy, to wszystkie obrazki etc. nagle znikają.
index.php/index
W wynik śledztwa dochodzę, że następuja próba dostarczenia obrazka poprzez index.php/nazwaobrazka.gif,
który powinien html próbować pobrać jako nazwaobrazka.gif ?
Teraz najważniejsze pytanie.
Próbowałem kilku sposobów...
Jak to zrobić, żeby chodziło ?

Turgon
splatch
Jeśli nie istnieje - przekieruj.
Kod
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteRule ^(.*)$ /index.php [QSA,L]
Turgon
Niestety .htaccess nie chce współpracować z moim Win$hitem. Jest jakieś inne rozwiązanie ?
splatch
Na apache 2.0 działa bez problemów.

Btw. świetna nazwa na framework! smile.gif
Prph
Cytat
RewriteRule ^(.*)$ /index.php [QSA,L]

Czytalem kilka razy o rewrite, ale nie moge w zaden sposob zrozumiec dlaczego to dziala?
Zalozmy, ze serwer otrzymuje: strona.pl/Nowosci/Pokaz/. W jaki sposob te dane otrzymam w aplikacji? Jeszcze jestem w stanie zrozumiec index.php/$1.

@Splatch: Z ciekawaosci spytam - dlaczego uwazasz ze dobra nazwa? winksmiley.jpg

Adrian.
Turgon
Nazwa to TuR winksmiley.jpg, bo jak rozumiem zrozumiałeś, że chodzi Ci o Win$hita. Mam Xamppa na Xpeku i nie chce współpracować z jakimkolwiek Htaccess.
splatch
Wymarły gatunek. Widać, kto nie czytał Krzyżaków. winksmiley.jpg
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tur

Co do htaccessa - skoro jest interpretowany, a wnioskuję po pierwszym poście, to musi pojawiać się informacja o błędach. Spójrz do error loga.
Turgon
Wiem co to za zwierzak smile.gif . Thx za pochwałę. Jednakże rozwiązania problemu nie ma...

Dobra problem rozwiązałem połowicznie. gdyż jak używam .htaccess skracającego linki do postaci index/index zamiast index.php/index/index.
Ale wtedy nie działają obrazki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.