Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] otworzyć https, zalogować się, wykonać akcje i tyle
Forum PHP.pl > Forum > PHP
eai
Witam.

Czy ma ktoś pomysł jak zrobić takie coś (serwer zewnetrzny):
1. Otwieram polaczenie szyfrowane (adres url)
2. Loguje sie za pomoca wyslania odpowiednich danych POST
3. Otwieram strone zachowujac polaczenie z serwerem.
4. Wykonuje jakas akcje np wysylam kolejne POST
5. Zamykam polaczenie.

Czy wogóle istnieje możliwość otworzenia połaczenia szyfrowanego i podtrzymania jego (nie rozłączania się)?
nie wiem czy za pomocą cURL to zrobie:/

Może wyjaśnie po co mi to:
Loguje sie do swojego panelu hostingowego, tworze np nowe konto email i zamykam polaczenie.

Moze ktos juz cos takiego robil?
splatch
Robiłem kiedyś (ponad rok temu) coś takiego przy użyciu curl, nie ma z tym najmniejszych problemów. Niestety nie pamiętam dokładnie kodu i tego czy udało mi się to zrobić na jednej sesji curl (jedno wywołanie curl_init, kilka curl_exec).
Parę dni temu robiłem odpytywanie po ssl z użyciem curla z "podstawionym" ciastkiem i nie było problemów, ponieważ większość systemów trzyma dane użytkownika w sesji, a jak sesja to i ciastko, które możesz sobie spokojnie przyjąć przy logowaniu a następnie użyć.
W php 5.1 jest stała CURLOPT_COOKIESESSION (opis curl_setopt" title="Zobacz w manualu php" target="_manual) która załatwia całość za Ciebie.
Jest również curl_ multi_ init" title="Zobacz w manualu php" target="_manual który wydaje się lekarstwem na Twoje problemy, ale z opisu nie sposób to wywnioskować. winksmiley.jpg
Sposób z sesją i jednym ciastkiem to ustawienie CURLOPT_COOKIEJAR i CURLOPT_COOKIEFILE na ten sam plik.

Pozdro.
dr_bonzo
Przenosze z php Pro na php -- za malo Pro jak na Pro smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.