Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: drukowanie
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
loonger
czy da sie w jakis sposob ustawic FF tak aby drukowal bez potwierdzania? tzn zeby np po wywolaniu w javascript funkcji window.print() nie wyskakiwal ekranik na ktorym musze kliknac [OK] tylko zeby odrazu drukowal.
mike
Nie da się.
Jest to niewykonalne. Nie tylko w FF ale w żadnej przeglądarce.

P.S.
Nie przesadzasz? Co jeszcze byś chciał zrobić z poziomu przegądarki, wypalić komuś płytkę?
loonger
Cytat
Nie da się.
Jest to niewykonalne. Nie tylko w FF ale w żadnej przeglądarce.

dziekuje za info
Cytat
P.S.
Nie przesadzasz? Co jeszcze byś chciał zrobić z poziomu przegądarki, wypalić komuś płytkę?

nie wydaje mi sie zebym przesadzal. wydaje mi sie za to, ze porownanie mojego problemu do wypalania plytek przez przegladarke to chyba jest troszke "przesadzone" porownanie. w przeciwienstwie do wypalania plytek FF moze drukowac dokumenty. zatem nie chcialem zeby FF robil cos czego nie moze robic, tylko zeby robil to w inny sposob.

pozdrawiam

a jednak da sie : biggrin.gif

wystarczy wpisac w pasku adresu about:config i wcisnac enter. nastepnie dodac nowy klucz typu boolean o nazwie print.always_print_silent z wartoscia true. dodadkowo mozna jeszcze pozbyc sie ekraniku stanu drukowania dodajac klucz print.show_print_progress o wartosci false.

jednak nie przesadzalem tongue.gif
pozdrawiam
nospor
Cytat
a jednak da sie :

wystarczy wpisac w pasku adresu about:config i wcisnac enter. nastepnie dodac nowy klucz typu boolean o nazwie print.always_print_silent z wartoscia true. dodadkowo mozna jeszcze pozbyc sie ekraniku stanu drukowania dodajac klucz print.show_print_progress o wartosci false.

Hehe, ale ty mowisz, ze mozesz sobie sam zmienic u siebie na kompie, a mike_mech mial na mysli, ze Twoj skrypt js nie zrobi tego sam na kompie u klienta.
To co klient moze sobie sam zrobic to inna bajka. smile.gif
mike
OMG to jak twierdzisz że Ci się udało to .... LOL
To teraz jak wejdę do Ciebie na stronę to na moim kompie coś wydrukujesz, tak?

Weź bo się zsikam ze śmiechu a w pracy jestem tongue.gif

Przyjmij do wiadomości, że sie nie da i to użytkownik ma kontrolę nad swoją przeglądarką a nie Ty.
loonger
hmmm. no to panowie nie zrozumielismy sie. pytalem:
Cytat
czy da sie w jakis sposob ustawic FF tak aby drukowal bez potwierdzania?

ustawilem
mi chodzilo o to zeby na moim komputerze dzialalo w taki sposob a nie inny.

pozdrawiam
nospor
@loonger to w takim razie dales to na zlym forum. Bo akurat w tym dziale to mowimy o kodzie, a nie o oprogramowaniu, jakim jest przeglądarka i co mozna sobie w niej ustawic. Przenosze
loonger
no to faktycznie moj blad. ale chcialem tez zauwazyc ze zostalem bardzo nieprzyjemnie potraktowany przez mike_mecha biggrin.gif mimo ze to bylo zwykle nieporozumienie...

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.