Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php Eclipse
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Thuunder
Sorki mam mały problem. Korzystam z php Eclipse 3.1 (nie php IDE) .
Nie wiem co zrobić,żeby po otwarciu jakiegoś pliku php byle jakiego, móc uruchomić sam ten plik. Np. jak mam projekt to muszę określić jeden plik który będzie odpalany, który będzie startował cały projekt, a czasami chciałbym odpalić jakiś plik ,żeby zobaczyć jak działa. Oczywiście localhosta mam uruchomionego itp.
Jak naciskam RUN, albo DEBUG to muszę ustawić new configuration.
Co zrobić?

Oraz drugie pytanie:
Klikam na którymś z otwartych plików projektu, to w php Browser pojawia mi się pełna ścieżka dostępu do pliku np. C:\usr.... a wtedy wyświetla mi się kod php.
Jak zrobić,żeby wyświetlał się adres w postaci http://localhost ....

Dzięki za pomoc
orson
Witam.

ad1: utwórz sobie mały plik foo.php, w konfiguracji uruchamiania wyznacz ten plik jako ten do uruchomienia, dodaj zmienną środowiska wskazującą na resource_path i w pliku foo.php includuj plik przekazany w parametrze
Jeżeli chcesz sprawdzać syntax przy pomocy php.exe to lepiej zrobić sobie builder. Prawy na projekcie, builders, new ...

ad2: prawy na projekcie, php Project Settings i zmień localhosta oraz document root na takie jak masz w systemie

pozdrawiam
Thuunder
ad1. zrobiłem tak jak mówiłeś , wskazałem na plik start.php i w zakładce environment zmienną p i pod spodem
${resource_path} ok?

a w pliku start.php jak mam includować tą zmienną ?
czy jest jakieś specjalne odwołanie czy może być ...

1. <?php 
  2. include "$_GET["p"]"; 
  3. ?>

bo coś mi nie działa smile.gif

ad.2 nie działa mi tak ciągle jak kliknę na otwarty plik wyskakuje mi pełna ścieżka...

dzięki za pomoc
orson
witam

ad 1 - $_SERVER['p']
ad 2 - u mnie działa :/ ale może przez to że mam najnowszy snapshoot z cvs i to poprawili

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.