Robię mianowicie system newsów
Dotarłem już prawie do końca teraz pozostało mi usuwanie wiadomości.
Chciałbym mianowicie wyświetlić newsy z checkboxami koło każdego newsa ,
zaznacza się które się chce usunąc i usunąc je (mechanizm znany prawie każdemu użytkonikowi jakielkolwiek poczty z dostępem do www

poniżej kod fumkcji która odpowiedzialna za tworzenie checkboxa, daty i tytułu newsa $v jest zmieniany co jeden w pętli aż do końca , cała pętla znajduje się w tagach
<form action="<?php echo "$PHP_SELF";?>" method="GET">
funkcja:
<? function wyswietl_del ($array2,$v) { $data=$array2[$v]['data']; $tytul=$array2[$v]['tytul']; ?> <table BORDER RULES="none" width="100%" align="center" border="1" bordercolor="#808080" style="border-collapse:collapse"> <td> </td> </tr> </table> <? }
Mam zrobione to tak że z czytuje z pliku , ładuje do tablicy
Usuwając newsa przesówam wszystkie elementy tablicy o -1 od newsa którego usuwam ...czyli news z pozycji 3 zostaje zastąpiony przez 4 , 4 przez 5 etc. i tak do końca.
Problem mam teraz kwesti takiej: jak przesłac które newsy chcę usunąć....można za pomocą GET , komplikacja robi się z chwilą gdy muszę wyświetlić powiedzmy 40 newsów , usunąc większą ilośc ....
Da się to zrobić ale fragment kodu odpowiedzialny za sprawdzanie kazdej wartosći czy jest TRUE czy FALSE ( czyli usun newsa numer 30 np) zajmie duzo miejsca...
Może ktoś mógłby zasugerować coś zmyslniejszego ( baza mysql odpada