Mam pytanie apropto ukrywania kodu php. Czy jest taka możliwość?
Chodzi oto iż posiadam własny algorytm szyfrowania pewnych danych zarazem z deszyfrowaniem ich i nie chciałbym by ktoś wszedł w jego posiadanie z wiadomych względów ...
Posiadam programy, które z kodu robią małą zamieszkę np. usuwają wszystkie komentarze, nowe linie (kod php jest w jednej linii), zmieniają nazwy funkcji przeze mnie zdeklarowanych, zmieniają nazwy zmiennych i stwarzają kod php o wiele mniej czytelny lecz zarazem szybciej dzialajacy na serwerze ... jednak to nie rozwiazuje problemu gdyz kod dalej jest do odczytania ...
czy jest jakies oprogramowanie, ktore na serwerze linuksowym za pomoca pewnego algorytmu odczytuje "skompilowny lub inaczej zakodowany" kod php i generuje poprawny kod php?
wszystko by bylo ok gdyby kod php, ktory pisze byl widoczny tylko dla mnie ale niestety niektore skrypty udostepniam na innych serwerach a wtedy wiadomo dzieje sie co sie dzieje ...
wiem, ze wyjsciem jest java, ktora moze wykonywac algorytm kodujacy i dekodujacy ale ... tego chcialbym uzyc w ostatecznosci gdyby nie dalo sie kodu php zataic