Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: edycja plików .tpl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nker
Witam,
jak edytuję w notatniku plik pagelayout.tpl to mi wyskakują czasem jakieś kwadraciki, trzeba zmienić czcionkę ze wyświetlało poprawnie? Jak to potem zapisze to oczywiście nie działa smile.gif
manitou
korzystaj z dreamwavera

pozdro.
Cysiaczek
Nie czcionkę, a kodowanie... o zmianę którego w notatniku raczej ciężko. Proponuje przesiadkę na coś, co posiada obsługę wielu kodowań. Więcej info znajdziesz tutaj

Pozdrawiam.
skowron-line
moj znajomy mial podobny blad napisal skrypt i ciagle mial blad "heders already send" i nie wiedzial o co chodzi bo edytowal w notatniku i dopiero jak otworzyl DW to byly 3 kwadraciki na poczatku, ja osobiscie sie z tym nie spotkalem a pisze w notpadzie2
nker
OK! thx =)
artur81
Cytat(skowron-line @ 2.12.2006, 10:41:17 ) *
moj znajomy mial podobny blad napisal skrypt i ciagle mial blad "heders already send" i nie wiedzial o co chodzi bo edytowal w notatniku i dopiero jak otworzyl DW to byly 3 kwadraciki na poczatku, ja osobiscie sie z tym nie spotkalem a pisze w notpadzie2

to się nagłówek BOM nazywa. Miałem tak parę razy, za pierwszym kosztowało mnie to ze 3 godziny szukania i nic nie było widać w kodzie. Później otworzyłem stronę w innym edytorze i pokazały się trzy znaczki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.