Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie znaleźć hosting
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ramze
Czołem,

Poszukuję firmy hostingowej, która utrzymywałaby stronę z transferem miesięcznym 0,5 - 1 TB (parametry serwera to minimum 0.5TB miesięcznego transferu a max to 1TB), powierzchnia nie jest bardzo istotna bo serwis nie jest ogromny, ma dopiero około 30GB, i malutką bazę mysql - jakieś 100MB zajęte.

Poszukuję hostingu (najlepiej bez limitu transferów), na terenie europy, za rozsądną cenę, zważywszy, że nie jest to projekt komercyjny, może znacie sponsorów?

Czy coś mi polecicie?

NQ ma pozytywną ofertę serwerów dedykowanych ale... rozliczanie z każdego 50Gb....
Home.pl - najlepsi moim zdaniem (mają najlepszą obsługę klienta i serwis), ale są drodzy

Jakieś zagraniczne?

Będę wdzięczny za pomoc.

P.S. Dawno na php.pl nie postowałem więc jeśli pochrzaniłem działy to niech moderator przerzuci to w prawidłowy.
Za utrudnienia przepraszam
dr_bonzo
Serwery WWW --> Hydepark
UDAT
Cytat(ramze @ 2.12.2006, 13:44:33 ) *
serwis nie jest ogromny, ma dopiero około 30GB

OT:Ty sobie jaja robisz z tymi 30GB?? Jeśli nie to napewno serwis nie należy do maluchów.
Dreamhost.com powinien wystarczyć: dreamhost
Ceny ma znośne - najtańszy ( powinien wystarczyć ): 100$/yr
Fuzja
hmm chyba, ze masz kody biggrin.gif
Sabistik
dreamhost odradzam bo to masówka, serwisy działające na nim się ślimaczą.
ramze
No to jeżli dreamhost tak się ślimaczy, to może polecisz coś innego.
Ace
Może serwery dedykowane w niemczech? Sam mam i jestem zadowolony...

Za ok 200-300/miesiąc możesz mieć całkiem całkiem maszyne.
ramze
Cytat(Ace @ 3.12.2006, 18:20:03 ) *
Może serwery dedykowane w niemczech? Sam mam i jestem zadowolony...

Za ok 200-300/miesiąc możesz mieć całkiem całkiem maszyne.

A gdzie?
Sh4dow
Cytat(ramze @ 3.12.2006, 19:03:17 ) *
A gdzie?

http://hetzner.de/ tutaj smile.gif Ja posiadam tutaj server, daja chyba 1 albo 2 TB transferu miesiecznie na łączu 16 Gbps (chyba niepamietam dokladnie), a po przekroczeniu ograniczaja transfer do 10 Mbps. Najtanszy server to jakies 40 € miesiecznie

P.S. A tak pozatym twoj servis nie jest malutki tylko średnio mały biggrin.gif
pEbE
Ponawiam temat:

Poszukuję dobrego i w miarę szybkiego hostingu (płatnego) o dużym limicie transferu (ponad 100 GB/miesiąc), nie musi być z duża ilością miejsca (500 MB do 1GB spokojnie starczy). Niestety ovh.pl odpada. Proszę o pomoc.

ps. Czy znacie jakąś stronę która stoi na dreamhost? Chciałbym sprawdzić czy rzeczywiście tak ślimaczy.
acztery
home.pl
pawel_k
Cytat(acztery @ 25.02.2007, 00:38:54 ) *
home.pl

szczerze jeszcze pół roku temu był Ciebie wyśmiał, ale teraz muszę się zgodzić, jest ok smile.gif parametrami dobra jest też nazwa.pl ale nie miałem styczności, więc jeśli ktos może się wypowiedzic to byłbym wdzięczny bo sam jestem tym zainteresowany:)
seaquest
pEbE: ping dreamhost.com ... Pingi powyżej 180ms... To świadczy o tym, że się ślimaczy.
pEbE
Cytat(acztery @ 25.02.2007, 00:38:54 ) *
home.pl

No, niestety tam są transfery roczne. Szukam hostingu z transferami > 100 GB / miesiąc, aczkolwiek dziękuję za zainteresowanie smile.gif
nazwa.pl - hmm nie słyszałem o tym nic dobrego, jednak za opinię osoby która ma tam popularny serwis byłbym wdzięczny. 600 GB to jest transfer roczny czy miesięczny?
Majdan
Sprawdź www.netarteria.pl. Szybkie polskie serwery. Ceny nieziemsko tanie.
Super kontakt z adminem - pomaga nie tylko w sprawach technicznych, szybkie odp.

Czasem zdażają się niewielkie pady (raz na pare miesięcy - czyli żadko), ale prawie zawsze jest uprzedzenie lub przeprosiny.

Dla mnie wzór! smile.gif
Puciek
http://itl.pl
Moge polecic, uzywam od 2 miesiecy i nie zauwazylem zadnego padu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.