Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z insert
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grubas
wiec mam cos takiego

1. <?php
  2. $sql="INSERT INTO `users` where numer="$id_u" (`zarezerwowane`) VALUES ('$id_f')";
  3. $wynik=mysql_query($sql,$polaczenie) or die(mysql_error());
  4. ?>

no i niestety nie dziala:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'where numer="31" (`zarezerwowane`) VALUES ('421')' at line 1

juz wszystkie kombinacje apostrofow probowalem bo czesto to pomagalo ale nie tym razem, czy moze nie mozna uzywac "where" razem z insert into ? jesli tak to w takim razie jak zapisac pewna okreslona wartosc do tabeli o okreslonym numerze ?
Grzyw
Nie wiem, czy się nie myle, ale widzę chyba błąd - WHERE powinno być na końcu instrukcji SQL

Spróbuj tak:
Kod
$sql="INSERT INTO `users` (`zarezerwowane`) VALUES (\".$id_f."\")where numer=."$id_u;
$wynik=mysql_query($sql,$polaczenie) or die(mysql_error());
matlas
wywal WHERE po co ci to w insercie?questionmark.gifquestionmark.gif?
grubas
where bylo mi po to zeby upychac dane do jednego pola w tabeli ale chyba tak nie mozna i pozniej szukanie okreslonej danej bylo by uciazliwe, tak czy inaczej rozbilem problem na oddzielne tabele i chodzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.