Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Narzędzia do formatowania tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
piotrekk
Czy przy pisaniu Cmsa, a dokladniej przy pisaniu panelu do wpisywania tresci dla administratora, justowania tekstow, boldingu itd istnieja jakies specjalne biblioteki, czy wszystko trzeba samemu napisac ?
My4tic
Ccommandids
Building a WYSIWYG

execCommand()

'Bibliotek' nie widziałem.

//edit

Chyba, że chodzi Ci o coś takiego:

FCKeditor
Strzałek
:google:

Najbardziej znane to: TinyMCE (wg. mnie najlepszy), HTMLarea, FCKeditor

http://www.google.pl/search?q=wysiwyg+html...lient=firefox-a
piotrekk
Dzieki chlopaki smile.gif

Wydaje mi sie ze nie odpowiednio opisalem co mialem na mysli. W kazdym panelu administracyjnym CMS jest miejsce edzie edytuje sie teksty. sa tam rozne opcje od bolda do justowania. I teraz pytanie wyglada tak. Czy istnieja juz gotowe gotowe skypry, biblioteki itd. z ktorych mozna skorzystac. Czy trzeba samemu to opracowac ? dzieki z gory za odp.
Cienki1980
Są gotowe skrypty i Strzałek podał Ci jak ich wyszukać i jaki jest najpopularniejszy ... moim zdaniem również najlepszy biggrin.gif
Strzałek
Hehehe, no ale przecież właśnie to podałem. Wystarczyło wpisać w google tinymce, kliknąć odrazu w examples żeby wiedzieć jak to wygląda:

http://tinymce.moxiecode.com/example_full.php?example=true
piotrekk
O masz... smile.gif najwyrazniej musialem cos zamieszac smile.gif pozdro
sebik
mam pytanie zwiazane z tematem, wlasnie zobaczylem FCKeditor i TinyMC, dzialaja one na zasadzie generowania znacznikow html, z ktorych wiekszosz w XHTML jest zdeprecjonowana, czy sa jakies podobne edytory ktore generowalyby CSS, tak zeby kod byl zgodny z XHTML strict ?
mike
~piotrekk przenoszę wątek na Po stronie przeglądarki > JavaScript.
Piszesz w tytule o CMS ale wątek nie ma żadnego związku z tym pojęciem.

P.S.
~sebik
FCKEditor
Cytat
Features:
  • (...)
  • Outputs XHTML 1.0
  • (...)

TinyMCE
Cytat
TinyMCE Features:
  • (...)
  • Customizable XHTML 1.0 output. Block invalid elements and force attributes.
  • (...)

I nie są to marketingowy głupoty bo korzystałem z obu i to działa.
Zajrzyj więc głębiej do konfiguracji oby aplikacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.