Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: stabilnośc a wydajność?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Access
gosc1234
Witam!

Mam dosc istotne pytanie.Jestem w trakcie przygotowan do pracy z Access'em.Tworze baze dla ok. 4.000 klientow a docelowo 10.000 lub wiecej.Kazdy klient posiada ok. 5 dokumentow Word w formacie (doc.).Aby zapewnic lepsza wydajnosc bazy kazdy dokument umieścilem w innej tabeli.Tabele te połączone sa z tabela główna(dane klienta)relacją jeden do wielu(ID klienta<=>ID klienta).Interesuje mnie kwestia stabilności i wydajności przy takiej ilości klientow?

Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrwaiam.
spook
Nie wiem czy nadążam, zrobiłeś w swojej bazie 10 000 x 5 tabel questionmark.gifquestionmark.gif? Tak by wynikało z Twojego posta.
Ja też zadam istotne pytanie: Czy pojęcie "Relacyjna baza danych" jest Ci znane?
Pozdrawiam
Jarod
Cytat(spook @ 13.02.2007, 19:39:34 ) *
Nie wiem czy nadążam, zrobiłeś w swojej bazie 10 000 x 5 tabel questionmark.gifquestionmark.gif?

Mam nadzieje że źle się wysłowił. To byłoby samobójstwo.. bardzo wydajne laugh.gif
gosc1234
hehe...zle mnie rozozumiales.Dokumentow jest 5 typów,wiec stworzylem 5 tabel(+ tabela głowna z danymi) w kazdej z tabel znajduja sie dokumenty jednego typu.Kazda z tych pieciu tabel przechowuje hiperzłącza do dokumentow w postaci plikow (*doc).Interesuje mnie zachowanie bazy przy sporej ilosci klientow.Czy bedzie ona dzialac plynnie i stabilnie?To jest moje głowne pytanie.
Tak znam pojecie "relacyjna baza danych":)Powiem tak,wiem ze od strony relacji jest wszytko dobrze:) Pytam tylko o to czy przy duzej ilości danych poprostu access sie nie wysypie??
spook
Spokojnie. 10 000 rekordów to znowu nie tak wiele smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.