Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Linki hypertextu w accessie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Access
blubas
Witam,

moze ktos mi doradzic, jak sprawic, by zdjecia umieszczone w bazie access pod hypertextami jako odnosnikami do zrodla nie otwieraly sie w przegladarce internetowej. Wczesniej otwieraly mi sie w przegladarce zdjeciowej windowsa, co bylo sprawniejsze bo szybsze. Teraz za kazdym razem otwieraja sie w IE i trwa to spora chwile, zanim przegladarka sie otworzy.
We wlasciwosciach zdjec zminilem, by kazdorazowo otwieraly sie w przegladarce zdjec winy. jednak z poziomu accessa caly czas otwieraja sie w IE. Przestudiowalem cala pomoc na ten temat i nic nie znalazlem.
Bede wdzieczny za informacje jak to ustawic. Mam zwyczajowo sporo danych do dodania i za kazym razem klikajac na link sprawdzam czy zdjecie koresponduje z danymi, zatem trace mase czasu czekajac az szanowny IE sie otworzy.

Dzieki z gory

Jacek
spook
Najlepiej wywal IE biggrin.gif A tak serio to raczej w systemie decydujesz domyślnie "co w czym" ma się otwierać. Sprawdziłem kilka rodzajów grafiki. Każdy skojarzyłem z różnym programem i działało. Szukaj raczej rozwiązania w Windowsie.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.