Jestem bardzo początkującą programistką, która dopiero zaczyna poznawać PHP.
Ale do rzeczy.
Na swojej stronie wykorzystywałam dostosoway do swoich potrzeb skrypt, który wysyłał wiadomość do użytkownika. Mail miał postać htmla z grafikami w tle.
Od pewnego czasu przy próbie wysyłania wiadomości pojawia się błąd:
Warning: mail() [function.mail]: Bad parameters to mail() function, mail not sent. in mailing.php in line 282
Po dłuższej walce dowiedziałam się że mącą nagłówki. I na tym moje dowiadywanie się zakończyło.
Może ktoś z Szanownych Kolegów / Koleżanek "rzucając okiem" na poniższy kawałek kodu doszuka się błędu.
<?php $headers = "From: adres@emil.pl n"; $headers .= "BCC:$mail_test n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0n"; $headers .= "Content-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="$boundry"n"; $headers .= "X-Priority: 3n"; $headers .= "This is a multi-part message in MIME format.nn"; $headers .= "--$boundryn"; $headers .= "Content-Type: multipart/alternative; boundary="$boundry2"nn"; $headers .= "--$boundry2n"; $headers .= "Content-Type: text/html; charset="iso-8859-2"n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bitn"; ?>
Linia 282:
mail($mailTo, $mailSubject, $body, $headers);
Pozdrawiam
Anika