Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cannot send session cookie - headers already sent by
Forum PHP.pl > Forum > PHP
conrad13
Mam problem związany właśnie z komunikatem zawartym w temacie. (Cannot send session cookie - headers already sent by). Dlaczego wyskakuje taki Warning ? Wczoraj np. jeszcze wszystko działało. A dzisiaj z tym samym kodem już się wywala i nie moge się zalogować na mojej stronce. dry.gif
Łukasz O.
no napewno nie to samo skoro wczoraj działało a dzisiaj już nie:P

przed session_start() musi być jakieś wyświetlanie danych bądź nawet zwykła spacja, która powoduje ten błąd - przejrzyj kod jeszcze raz i sprawdź czy nie ma tam jakiegoś babola przez Ciebie dodanego (także w plikach includowanych przed rozpoczęciem sesji)

ps. w ogóle to bez choć fragmentu kodu tyko zgadywać można
conrad13
Całkiem możliwe z tym tekstem - pokaże jak mniej więcej wygląda mój kod:
//----------------------
<html>
kolorowanie stronki, różne tabelki - napisy i takie tam
  1. <?php
  2. $log = $_SESSION['login'];
  3. if($log == ""){
  4. print("<form action="logowanie.php" method="post">
  5. Login: <input type="text" name="forumLogin" /><br />
  6. Haslo<input type="password" name="forumHaslo" /><br />
  7. <input type="submit" value="login" />
  8. </form>");
  9. echo "<br /> <a href = "rejestracja.php"> rejestracja </a>";
  10. }
  11. else{
  12. print("<form action = "wyloguj.php">
  13. <input type = "submit" value = "wyloguj">
  14. </form>");  
  15. }
  16. ?>

</html>
//-----------------------
Jestem początkującym programistą w językach internetowych więc proszę o wyrozumiałość. smile.gif
(sorry, że nie w kod nie podałem w 'code')

-------------------------
to nie przepraszaj tylko wykorzystaj
magiczny przycisk EDYCJA
tym razem zrobiłem to za Ciebie,
na przyszłość pamiętaj
~Cienki1980
conrad13
zrobiłem z tym: ob_start()(na początku strony - jeszcze przed html) i ob_end_flush()(po kodzie php) - teraz działa - mam nadzieje, że już zawsze nie tylko do jutra biggrin.gif wielkie dzięki chłopaki za pomoc smile.gif - a co do kolorowania to net mi strasznie słabo chodzi i strona nie załadowała się do końca - czekałem tylko na pole tekstowe i zatrzymałem jej ładowanie, po zatrzymaniu - przyciski nie działały - dlatego nie dałem znaczników - dzięki za posprzątanie po mnie - jeszcze raz przepraszam
em1X
Pamietaj tylko, ze to jest lekarstwo na nieudolne skrypty, gdzie nie chce Ci sie zaglebiac w kod i go poprawiac. Zrozum na czym polega ten błąd i pisz tak, aby go uniknąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.