Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] domyślnie wciśnięty submit!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bl4ck_b0x
Witajcie mam problem. Otóż potrzebuję napisać skrypt który od razu po uruchomieniu wysyła on treść metodą $_POST następnie po dodaniu uruchamia ponownie skrypt i tak w kółko ;-)

Myślałem nad czymś takim: uruchamiam skrypt, domyślnie jest już ustawione, że submit (przycisk do wysłania treści) został naciśnięty, wysyła on właśnie treść do bazy danych, po dodaniu wpisu skrypt używa head("Location: skrypt.php"); aby ponownie wykonał się ten sam skrypt.

Problem jest w tym, że nie wiem jak zrobić/"oszukać" skrypt, żeby został domyślnie wciśnięty przycisk do dodania! winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Cienki1980
A po co Ci do tego formularz questionmark.gif

Wykonuj jakieś operacje w pętli nieskończonej. Uruchamiasz raz skrypt i tak długo jak będzie uruchomiony w przeglądarce będzie się wykonywał dany kod.
misiek172
no i przychodzi ci na pomoc JavaScript smile.gif

operacje na formularzach
no_face
Wydaje mi sie, ze tworca tematu chce osiagnac to co moze osiagnac za pomoca biblioteki culr, czyli wyslanie formularzy (danych POST) bez koniecznosci korzystania z owego formularza i przyciskania submita.

Maly przyklad:

1. <?php
  2. $c = curl_init();
  3.  
  4. curl_setopt($c, CURLOPT_URL, "http://logowanie.pl");
  5. curl_setopt($c, CURL_POST, 1);
  6. curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, "login=stefek&pass=tajne_haslo"); //
  7. curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  8. curl_setopt($c, CURLOPT_ENCODING , '');
  9.  
  10. $a = curl_exec($c);
  11. ?>

skrypt odpowiada za wejscie na strone logowanie.pl , wypelnieniu pol login i pass, i tzw nacisnieciu przycisku submit. W zmiennej $a bedziesz mial efekt swoich dzialan.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.